RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelseas nye stjernetrio?

(Scanpix/ Getty / All Over Press)
Sist oppdatert:
Her er trekløveret som skal sikre Chelsea-suksess neste sesong.

Chelsea og manager Andre Villas-Boas har snudd den vonde trenden, og har tre seire på de fire siste kampene i Premier League. Men det er fortsatt ni poeng opp til serieleder Manchester City. En slik seriestart skal ikke gjenta seg neste år, og manager Andre Villas-Boas har sett seg ut stjernetrioen som skal forhindre det.

De tre er ifølge The Times Napoli-spiss Edinson Cavani (24) , Borussia Dortmunds lovende midtbanespiller Mario Götze (19) og den anvendelige midtbanespilleren João Moutinho (25) fra Villas-Boas’ tidligere klubb Porto.

Denne uken inviterer vi leserne til å komme med sine tanker i vår faste spalte «20 tanker om Premier League». Kom med dine tanker på våre Facebook-sider.

Napoli har erstatter kar
Chelseas sjefspeider Mick Doherty har flere ganger denne sesongen vært i Italia for å studere Cavani, og manageren kan selv studere uruguayaneren på nært hold når Chelsea møter Napoli i åttendedelsfinalen i Mesterligaen.

Cavani er høyt verdsatt av Napoli, men ifølge The Times kan klubben være villige til å selge ham for rundt 34 millioner pund til sommeren. Napoli signerte denne uken Eduardo Vargas fra Universidad de Chile, og han blir sett på som Cavanis erstatter.

Villas-Boas anser Cavani som en ideell spiss i hans foretrukne 4-3-3-system.

Når det gjelder den unge tyskeren Götze er ikke Chelsea helt alene på banen. Både Arsenal og Manchester United er blitt koblet til spilleren, som også er fulgt av Barcelona og Real Madrid.

- Ikke til salgs
Dortmund har rett nok sagt at alle klubber kan spare seg kostnaden med å ta en telefon til Tyskland, fordi Götze ikke er til salgs, men Chelsea tror likevel at 35 millioner pund vil være nok til å få tyskerne til å gå med på en handel. Dortmund selv har antydet at 40 millioner vil være mer passende.

Andre Villas-Boas forsøkte å få med seg Moutinho fra Porto da han selv tok turen til London, men mislyktes da. Etter det mislykkede forsøket på å hente Luka Modric fra Tottenham, ligger det nå i kortene at Chelsea vil gjør et nytt forsøk på Moutinho.

Porto sliter litt økonomisk for tiden, og kan se seg nødt til å selge dersom et bud på rundt 20 millioner pund kommer på bordet. Det er et godt stykke under prisen Porto har antydet at de vil ha.

Mens Chelsea trolig vil vente til sommeren før de forsøker å hente Cavani og Götze, kan det tenkes at Villas-Boas ønsker å hente Moutinho allerede nå i januarvinduet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere