RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Chris the miss»: - Vi slår Norge

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Chris Iwelumo er ute etter revansj.

Oppgjøret mellom Skottland og Norge i VM-kvalifiseringen i oktober 2008 var i utgangspunktet ingen minnerik affære. En mann klarte likevel å få internasjonal oppmerksomhet etter 0-0-kampen på Hampden Park.

Wolverhampton-spissen Chris Iwelumo vartet nemlig opp med noe helt spesielt. Etter 64 minutter fikk skotten ballen inne i feltet, men fra tre meter klarte han på uforklarlig vis å sette ballen over det åpne norske målet. En kjempebom.

Utsatt seriestart
Sleivsparket fikk mye oppmerksomhet rundt om i forskjellige medier etter kampen, og 30-åringen ble fort omdøpt til «Chris the miss». Når lagene møtes til ny dyst på Ullevål den 12. august, så er Iwelumo naturlig nok ute etter å revansjere den avgjørende missen.

- Jeg har helt klart noe å bevise nå, og får jeg muligheten til å spille, så tror jeg at jeg kan gjøre opp igjen for bommen i den første kampen, sier han til The Daily Record.

Skotten er også sikker på å gå seirende ut av duellen i Oslo. Selvtilliten bunner i at det skotske fotballforbundet har bestemt seg for å utsette seriestarten neste sesong. Opprinnelig skulle toppdivisjonen sparket i gang bare fire dager før møtet med Norge.

- Dette er utvilsomt gode nyheter. Vi får muligheten til å forberede oss optimalt til kampen. Det er ingen unnskyldninger for ikke å slå Norge nå, mener Iwelumo.

- Alle spillerne kommer til å være 100 prosent og i toppform. Det skotske forbundet har tatt et fornuftig valg, som kommer til å hjelpe oss med å vinne kampen.

Se Chris Iwelumo bomme på åpent mål (ekstern lenke).

Har troen på VM
Skotsk seier på Ullevål, vil trolig bety den definitive slutten på Norges VM-drøm. Iwelumo tror også at det vil Skottland ny tro på en plass i Sør-Afrika i 2010.

- Dette kan gi oss en unik sjanse til å kvalifisere oss til VM, sier spissen.

Mye kan imidlertid skje før lagene møtes. Skottland skal først møte Nederland borte, og Island hjemme. Mens Norge møter Makedonia og Nederland borte i løpet av juni.

Både Norge og Skottland har så langt spilt 3 kamper hver. Skottene er nummer 2 i gruppe 9, med fire poeng, mens Norge ligger sist med sine to poeng.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere