RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chung vil bli FIFA-president


VIL BLI FIFA-PRESIDENT: Den sørkoreanske forretningsmannen Chung Moon-joon (61) vil overta for Sepp Blatter som president i FIFA.
VIL BLI FIFA-PRESIDENT: Den sørkoreanske forretningsmannen Chung Moon-joon (61) vil overta for Sepp Blatter som president i FIFA. Foto: Ed Jones (Afp)
Vil gjøre FIFA åpen, gjennomsiktig, moralsk, etisk og global.

Den sørkoreanske forretningsmannen Chung Moon-joon (61) vil overta for Sepp Blatter som president i FIFA.

Det melder Reuters torsdag.

Chung er tidligere visepresident i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og har lenge vært kritisk til sittende president Blatter.

- Han er som en kannibal som spiser foreldrene sine og så klager over at han er foreldreløs. Han skylder på alle bortsett fra seg selv, sier han, ifølge AFP.

Chung lover å gjøre det han kan for å bekjempe korrupsjon.

Han sier også at han bare blir sittende i én periode, altså fire år.

- På de fire årene håper jeg å implementere min agenda og gjøre FIFA åpen, gjennomsiktig, moralsk, etisk og global, sier han.

Fra før har UEFA-president Michel Platini varslet at han vil stille til valg på den ekstraordinære kongressen neste år, der Blatters etterfølger skal velges.

- Kan Platini bli en god FIFA-president? Jeg tror ikke det. Han er et produkt av det nåværende FIFA-systemet, sier Chung. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere