RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ciljan mobber Vålerenga

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Er det så bra med én målsjanse, da, sier Per Ciljan Skjelbred om kritikken fra Vålerenga.

VÅLERENGA-ROSENBORG 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): La det være sagt med en gang: Rundens storoppgjør ble aldri noen festforestilling. Snarere snakker vi om et dårlig nachspiel hvor ølen er lunka og damene fraværende, og du egentlig bare venter på å gå hjem.

Ingen kompromiss for Andresen
Vålerenga skal ha ros for at de denne sesongen står fram som et langt mer spillende lag enn tidligere, og tross det forferdelige underlaget på landslagsarenaen ville de ikke gi slipp på taktikken mot Rosenborg.

- Vi kan ikke endre spillestilen vår selv om det i enkeltsituasjoner vil være baner som ikke er av den kvaliteten man bør ha, sier Martin Andresen til Nettavisen.

Rosenborg valgte på sin side i stedet å kjøre knallhardt på langpasninger. Deles det ut medaljer for flest 70-meterspasninger i løpet av en kamp, er trønderne en soleklar gullkandidat etter søndagens affære på Ullevaal. Erik Hamrén er likevel krystallklar på at motstander og baneforhold tilsa at det var eneste utvei, mens Martin Andresen sier med dårlig skjult kritikk at dette liker han ikke.

- Rosenborg spiller som forventet, og klinker ballen hardt og langt. De er jo gode i lufta, konstaterer VIF-sjefen kjølig.

Syrlige Skjelbred
Mer opptatt av sitt eget lags ønske om å holde kula på bakken og spille seg gjennom på flankene er det ingen tvil om at Andresen er, selv om det ikke fungerte som han ønsket mot Rosenborg. Om det er rett måte å vinne publikums gunst på, er dog Per Ciljan Skjelbred mer usikker på, og synes Moas ene målsjanse i førsteomgangen er i minste laget.

- Vålerenga spiller fin fotball, men hvor bra er det når man kommer til én sjanse i løpet av en hel fotballkamp, spør Rosenborgs midtbanespiller retorisk.

- Vi gjør en veldig bra defensiv jobb her i dag, og var enige om at vi skulle spille på denne måten. I tillegg har vi veldig mange skudd på mål, og selv om det ikke er noen stor fotballkamp, så kommer vi i alle fall til noen sjanser.

- Rosenborg kommer
Og selv om Erik Hamrén var høyst kritisk til Nettavisens sjansetelling (2-1 i trøndernes favør), er det liten tvil om at Rosenborg oftere sendte lærkula mot motstandermålet enn hva Vålerenga klarte.

Dessverre – for begge lag, TV-publikummet og de drøyt 17.000 tilskuerne – så var det ikke så mye annet å skrive hjem om. Vålerenga ville, men evnet ikke, Rosenborg, med noen hederlige unntak fra nevnte Skjelbred og Anthony Annan, var et sørgelig skue. Kun for denne gang, skal man tro den norske landslagsspilleren.

- Vi kommer, og finspillet kommer, sier Per Ciljan Skjelbred til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere