*Nettavisen* Sport.

Ciljan om supertalentet Ajer: - Bra hvis det skjer

KOBLES TIL HERTHA: Tyske Berliner Zeitung mener Hertha Berlin bør kikke nærmere på Kristoffer Ajer. Foto: Montasje (NTB scanpix)

17-åringen blir satt i forbindelse med Hertha Berlin.

LILLESTRØM (Nettavisen): Onsdag skrev den tyske storavisen BerlinerZeitung om det norske stortalentet Kristoffer Ajer som spiller for Start.

I en artikkel trekkes den unge midtbanespilleren fram som én Hertha Berlin burde ta en nærmere kikk på i sommerens overgangsvindu.

Avisen skrev blant annet følgende:

«Han er en defensiv midtbanespiller som bør være en kandidat for Hertha. En 17-åring som vil være en investering for framtiden».

- Veldig bra
Fra før er det kjent at en rekke klubber følger den norske unggutten og Roma, Liverpool og Tottenham er andre som skal være på hugget.

Per Ciljan Skjelbred spiller i nettopp Hertha Berlin og mener klubben ville være et godt valg for Ajer, hvis han skulle få muligheten der.

- Hvis det skjer, er det veldig bra, sier han til Nettavisen.

- Jeg kan absolutt anbefale Tyskland, det er en bra plass og jeg må jo selvsagt snakke bra om klubben min Hertha, det er en fin klubb.

Den norske landslagskapteinen var selv 24 år da han reiste til Tyskland, men mener det ikke er noe problem for langt yngre spillere å reise ut.

- Nei, herregud, alle unge norske spillere som får muligheten til å reise ut, bør ta den. Spesielt til Tyskland. Det er en liga der de er fornuftig med unge spillere. De bruker mange unge spillere og er flinke til å jobbe med utviklingen deres, sier mannen som spilte i Hamburg før Hertha.

- Lik kultur
Han mener også at overgangen til tysk fotball er grei.

- Det er en liga som passer godt for oss nordmenn. Språket er ganske lett å lære seg og det er stort sett en lik kultur der, mener Skjelbred.

Nettavisen møtte Kristoffer Ajer i vårt fotballmagasin tidligere i vår og da var unggutten klar på at han enn så lenge holder fult fokus på Start.

- Jeg tenker ikke så mye på dette og leser svært lite av det som blir skrevet om meg. Jeg vil utvikle meg som spiller. Det er farlig å lese for mye om seg selv og tro at en er bedre enn det man er, sa Ajer til Nettavisen da.

- Jeg er Start-spiller nå og har det best her. Jeg får spille hver uke og konsentrere meg om fotball. Jeg har en drøm om å spille i utlandet en dag, men det er vanskelig å si noe om det akkurat nå, sa unggutten.

Det er likevel ingen hemmelighet at Start har en trang økonomi og skulle det komme et godt bud på juvelen i sommer, kan det bli tøft å si nei.

Ajer har fortsatt to år igjen av sin kontrakt med Start.

Se innslaget med Ajer i sin helthet under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag