*Nettavisen* Sport.

City gir tidligere Godset-talent proffkontrakt

FÅR KONTRAKT: Manuel Pellegrinis (bildet) Manchester City gir Bersant Celina proffkontrakt. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

- Han får trene med A-laget, sier pappa.

17-åringen Bersant Celina skriver proffkontrakt med Manchester City i sommer, skriver Drammens Tidende.

Stortalentet forlot Drammen for å bli en del av Citys ungdomsakademi i 2012. Nå er gutten med flere ungdomslandskamper for Norge tilbudt treårig kontrakt.

- De er kommet til enighet. Bersant blir proff i City fra 1. juli. Dette er kjempemoro, sier pappa Eduar Celina til DT.

Celina bruker den tidligere England-stjernen Michael Owen som agent. 17-åringen er for tiden ute etter en ankeloperasjon, men har vært blant de beste spillerne på Citys U18-lag denne sesongen.

- Han vil helt sikkert få økter med A-laget. Målet er å være med i troppen i for eksempel en av de tidlige cuprundene, sier pappa Celina til lokalavisen.

Midtbanespilleren debuterte for Citys U18-lag i januar 2013. Den offensive spilleren har bidratt med flere viktige mål for de himmelblå. Han omtales også som en stødig straffeskytter.

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo gleder seg over at Celina får proffkontrakt med de engelske seriemesterne.

- Det er fantastisk moro at han slår gjennom. Bersant har hatt sine tøffe perioder og utfordringer der borte, men han har fått veldig god støtte fra familien. Man må også oppleve noen nedturer for å få fremgang, sier Flo til Drammens Tidende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.