RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

City knuste West Ham

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Klasseforskjell mellom lagene på City of Manchester Stadium.

MANCHESTER CITY-WEST HAM: 3-0

Mark Hughes og hans Manchester City var svært så sugne på å komme seg etter tapet mot Aston Villa i første serierunde. Og det gjorde de definitivt.

Gjennom hele kampen ble West Ham presset bakover og sifrene kunne gjerne vært høyere i Citys favør.

Gigantsjanser
Etter tolv minutter burde City satt ballen i nettet. Men først ble ballen reddet på strek etter skudd av Stephen Ireland, før det påfølgende skuddet gikk i tverrliggeren.

Ti minutter senere var Martin Petrov farlig på ferde med et frispark fra vel 22 meter. Ballen gikk i en nydelig bue over muren, men stolpen hindret bulgareren fra å score et vakkert og fortjent mål.

Og det ble ikke lettere for West Ham når Mark Noble fikk to gule kort på fem minutter. I det 37. minutt ble han sendt i garderoben. Det første gule var av den billige sorten, mens det andre var korrekt av dommer Webb. Dette var for øvrig det første røde kortet i årets Premier League.

Men til tross for noen flere halvsjanser til City, gikk lagene til pause med stillingen 0-0. West Ham hadde knapt nok vært på besøk innenfor Citys 16-meter.

Målfest
I starten av andre omgang krasjet Micah Richards og Tal Ben-Haim i en hodeduell og Richards ble liggende nede. Situasjonen så dramatisk ut, og det var tydelig at Richards ikke kunne fortsette kampen. Etter et langt stopp i spillet ble han til slutt båret av banen og Dietmar Hamann kom inn i hans sted.

Men så skjedde det som måtte skje. Etter et godt City-angrep der Martin Petrov avanserte på venstrekanten, fikk han til slutt slått ballen inn til unggutten Daniel Sturridge som banket ballen i mål fra kort hold.

Ti minutter senere doblet Elano ledelsen da han satte ballen i venstre hjørnet fra åtte meters hold. I det 76. minutt satte samme mann 3-0-scoringen og ydmykelsen var et faktum. Det fantastiske angrepet satte definitivt spikeren i kista for West Ham.

Dermed fikk Mark Hughes den hjemmedebuten han håpet på med sitt Manchester City. Etter en maktdemonstrasjon West Ham sent vil glemme, kan han nå ta en liten pustepause etter en tung start med City.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv det norske spillet Managerleague!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere