*Nettavisen* Sport.

City og PSG kan straffes knallhardt

STRAFFES: Sergio Aguero og Zlatan Ibrahimovic er blant spillerne som henholdsvis Manchester City og Paris Saint-Germain har brukt mye penger på. Nå står klubbene i fare for å bli straffet for brudd på Financial Fair Play-reglene.

Står i fare for å bli nektet spillerkjøp.

15.04.14 10:56

Tidligere denne måneden ble Barcelona straffet knallhardt av UEFA, som ila katalanerne overgangsnekt i de to neste overgangsvinduene. Dette som følge av at klubben har brutt reglene som gjelder for kjøp av utenlandske spillere under 18 år.

Nå kan Manchester City og Paris Saint-Germain stå for tur, melder The Telegraph.

Nektes spillerkjøp?
Klubbene står ifølge avisen i stor fare for å bli straffet for brudd på Financial Fair Play-reglene. Financial Control Body ble opprettet for å overvåke «grådighet, uvøren pengebruk og økonomisk vanvidd.»

De to storklubbene skal være to av mindre enn 20 klubber, som står i fare for å bli straffet, med mindre «nye, dramatiske bevis» dukker opp i løpet av de neste 48 timene. Det er lite trolig at noen av lagene kommer til å bli utestengt fra europeiske turneringer.

Det mer mer trolig at en eventuell straff vil bli en saftig bot eller overgangsnekt i forestående overgangsvinduer.

Saken dukker opp på et svært ubeleilig tidspunkt for Manchester City, som fremdeles er med i gullkampen i Premier League og ønsker naturlig nok å holde fokus der.

Manchester United, Arsenal og Chelsea har alle bekreftet at de ikke er under etterforkning. Det betyr at klubbene har holdt seg innenfor grensen på 37 millioner pund i minus.

Rivalene kan anke
Etter å ha brukt 149 millioner pund på spillerkjøp de siste par årene, har det aldri vært tvil om at denne dagen ville komme for Manchester City. Forsøkene på å utligne tapet, blant annet gjennom tiårsavtalen med flyselskapet Etihad, har blitt fulgt nøye av The Financial Control Body. Avtalen skal være verdt rundt 350 millioner pund.

Klubber som blir straffet av FFP-reglene kommer ikke til å bli navngitt før 5. mai. Deretter vil klubbene få muligheten til å anke.

PSG skal allerede ha varslet at de kommer til å kjempe seg fri fra alle forsøk på å straffe dem.

I FFP-reglene står det også at konkurrerende klubber kan klage på at en en eventuell straff er for mild. Det betyr at dersom City blir funnet skydig og likevel får konkurrere i Champions League neste år, kan laget som blir nummer fem i Premier League, sende inn en klage.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.