RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

City-sjef trekker seg etter skandale

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Manchester Citys daglige leder gikk av etter sin skandaløse e-post om Nedum Onuohas kreftsyke mor.

Anthonia Onuoha er ikke bare moren til Manchester City-spilleren Nedum Onuoha - hun er også agenten hans.

I en e-post til klubbledelsen informerte hun om at hun er kreftsyk og at sykdommen herjer med henne. Daglig leder Garry Cook sendte deretter en e-post til sportsdirektør Brian Marwood hvor han harselerte med sykdommen hennes.

«Brian, den herjer med henne! Jeg vet ikke hvordan du sover om natten. Du pleide å være så snill da jeg jobbet med deg i Nike - G»

Det falt naturlig nok ikke i god jord hos Nedum Onuoha og moren Anthonia.

- Sykdommen er svært stressende. Jeg gjennomgår kjemoterapi og strålebehandling, og dette året har vært traumatisk. Jeg ønsker ikke at noen skulle bidra til mer stress, men det er det de har gjort. Følelsen av ydmykelse er fortsatt til stede, uttalte Nedum Onuohas mor.

Fredag ettermiddag la Manchester City ut en pressemelding på sin nettside. Der informerer klubben om at den interne granskingen av episoden er ferdig, og at klubben har konkludert med at Anthonia Onuoha har grunn til å føle seg krenket.

«Styreformannen har skrevet en beklagelse til dr. Onuoha for stresset dette har påført henne. Etter granskingens funn har daglig leder Garry Cook tilbudt seg å gå av, en avskjedssøknad som styret med beklagelse har akseptert».

- Garry har gjort en bemerkelsesverdig innsats for Manchester City de siste tre årene. Hans dømmekraft i denne saken bør på ingen måte overskygge hans prestasjoner, sier styreformann Khaldoon Al Mubarak.

Selv uttaler Cook at han føler seg privilegert som har fått jobbe for Manchester City, men at dette delvis er blitt overskygget av det personlige fokuset som tidvis har virket forstyrrende på ham.

- Det er dette faktum, sammen med min manglende dømmekraft i denne saken, som har fått meg til å komme til denne beslutningen, som jeg tror er i klubbens beste interesse, sier Cook.

Hans arbeidsoppgaver overtas av John MacBeath inntil styret finner Cooks erstatter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere