*Nettavisen* Sport.

City sløste seg til seier

Foto: EPA/Scanpix

Men Wolverhampton kunne fort ha ødelagt for stjernelaget.

22.08.09 19:05

MAN CITY – WOLVES 1-0:

Manchester City startet lørdagens kamp mot nyopprykkede Wolverhampton med en angrepsrekke som nok kunne skremt vannet av de fleste. Trioen på topp besto av Emmanuel Adebayor, Robinho, og Carlos Tévez. Dermed skulle man tro at det var duket for målfest på City of Manchester Stadium. Det ble det imidlertid aldri.

City brukte riktig nok bare 17 minutter på å ta ledelsen på hjemmebane. Tevez fikk ballen fra Wayne Bridge og spilte så igjennom til Adebayor. Nykommeren avsluttet hardt i mål nede ved nærmeste stolpe fra rundt åtte meter.

City sløste
Men så var det også slutt på moroa. I hvert fall når det gjaldt scoringer.

Vertene fortsatte å skape sjanser, men de ble enten tatt hånd om av Wayne Hennessy i Wolves-buret, eller så manglet det presisjon i avslutningene. Både Gareth Barry, Stephen Ireland, Emmanuel Adebayor, Robinho, Shaun Wright-Phillips og innbytter Craig Bellamy kunne alle pyntet på resultatet i løpet av kampen, men lyktes ikke.

Dermed måtte de nøye seg med det ene målet til Adebayor, men fortsetter Mark Hughes' gutter å skape så mye, vil det likevel bli mye å glede til seg utover høsten.

Farlige ulver
Gjestene var heller ikke ufarlige, og kunne med litt mer hell ha fått med seg et poeng fra turen til Manchester. Ryan Jarvis forserte flott gjennom Citys forsvar i det 40. minutt, og bare en mesterlig redning fra Shay Given forhindret en fantastisk mål.

Og i andre omgang var Andrew Keogh utrolig nære mål, da han traff treverket med et volleyskudd fra rundt 15 meters hold. Like i forkant av denne situasjonen hadde Robinho trillet ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Til tross for en rekke forspilte sjanser kan City glede seg over tre nye poeng. De lyseblå står med full pott etter to kamper, og ligger som nummer fem på tabellen. Wolverhampton på sin side, står med én seier og to tap på tre kamper så langt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.