*Nettavisen* Sport.

City-spillerne vil unngå nytt gulldrama

KAN AVGJØRE SELV: Manchester City blir ligamester med seier eller uavgjort i siste serierunde. Foto: Andrew Yates (Afp / NTB scanpix)

Manchester City vil gjøre alt for å unngå en kopi av den dramatiske avslutningsdagen som sikret klubben Premier League-pokalen for to år siden.

Før årets siste kamp har City én hånd på ligagullet, men laget trenger minst ett poeng hjemme mot West Ham for å være trygg på at tittelen igjen havner i den østlige delen av Manchester.

Onsdagens 4-0-seier over Aston Villa sendte laget to poeng foran Liverpool med en langt bedre målforskjell enn utfordreren. Situasjonen er dermed litt forskjellig, men nesten lik det den var da City snappet gullet like foran byrival United i 2012.

Da vendte blåtrøyene 1-2 til 3-2 over Queens Park Rangers i tilleggstiden, og Uniteds 1-0-triumf i Sunderland var brått til ingen nytte.

Fullt kjør

City-spillerne minnes den nevnte dagen med glede, men husker også dramatikken og angsten fra minuttene før alt snudde. Høyreback Pablo Zabaleta advarer på det sterkeste mot å sette seg selv i en like vanskelig situasjon igjen.

– Onsdagens seier var et massivt skritt mot å ta tittelen tilbake, men vi har fortsatt én kamp igjen. Vi vet fra to år siden hvor raskt ting kan snu, sier argentineren.

Hans lag har slått West Ham tre ganger inneværende sesong, men Zabaleta nekter å ta en ny seier på forskudd mot Sam Allardyces menn.

– Vi vet at West Ham har trygget plassen, men de har veldig gode spillere og kan score på dødballer. Det blir tøft, og vi kan ikke slappe av. Vi har en stor sjanse, og du kan se at fansen er spent. Forhåpentlig kan vi feire tittelen søndag.

Nær

Den eneste realistiske måten City kan miste tittelen, er dersom laget taper mot West Ham og Liverpool samtidig tar tre poeng hjemme mot Newcastle.

Edin Dzeko var mannen som fikk hull på byllen etter 63 lange minutter mot Villa onsdag. Den formsterke bosniske spissen kan bli avgjørende igjen søndag.

– Vi gjorde jobben vår mot Villa, men vi er nødt til å ta den siste kampen veldig seriøst, for det blir veldig tøft. Opplevelsen for to år siden gjør at vi vil angripe kampen på en annen måte, sa Dzeko.

Liverpool rotet det til da de rotet bort en 3-0-ledelse og spilte 3-3 mot Crystal Palace. Men på Anfield har ingen gitt opp gulldrømmen.

– Alt vi kan gjøre er å forsøke å slå Newcastle. Du vet aldri hva som kan skje. Jeg lover at vi skal kjempe for livet, og vi vil ikke gi oss før kampen er over, sa manager Brendan Rodgers. (©NTB)


Annonsebilag