RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

City-stjerne mistet tellingen i storseier

Foto: Getty Images / All over Press
Sist oppdatert:
Manchester City scorer så mye at Edin Dzeko ikke henger med.

MANCHESTER CITY - WEST HAM 6-0:

Kontrastene er store fra den blå til den røde delen av Manchester i disse dager.

Mens Manchester United allerede er slått ut av FA-cupen og har gått på tre strake tap i 2014, fosser seiersmaskinen Manchester City videre på alle fronter.

- Kan vinne alt
Manuel Pellegrinis menn har gått ubeseiret gjennom de siste 14 kampene og etter onsdagens overbevisende 6-0-seier mot West Ham, er laget på veldig god vei til ligacupfinale.

- Denne sesongen kan City vinne alt. Pellegrini med los på fire titler 8.januar, skriver Morten Langli på Twitter etter onsdagens kamp.

Også Øyvind Alsaker er overbevist etter å ha sett de lyseblå kjøre over et sjanseløst West Ham-lag.

- City viser igjen at de har det høyeste nivået i Premier League på sitt beste, skrev Alsaker da Alvaro Negredo hamret inn sitt første mål for kvelden.

Negredo doblet selv ledelsen til 2-0, mens Yaya Toure satte inn Citys tredje for kvelden før pause. I andre omgang fullførte Negredo sitt hat trick, da han banket inn 4-0. Edin Dzeko satte inn to til og sørget for at det endte 6-0.

Dzeko: - Ble det 6-0?
Manchester City scorer faktisk så mye om dagen at ikke en gang deres egne spillere klarer å holde tellingen når målene renner inn bak motstandernes keeper. Edin Dzeko var ikke helt sikker etter onsdagens nedsabling.

- Vi blir bedre hele tiden. Det er ikke lett å vinne 5-0 hjemme mot et Premier League-lag, men vi klarte det, sa Dzeko til BBC.

Stjernespissen ble så fortalt at stillingen ble 6-0 - ikke 5-0.

- Å! Ble det 6-0, ja, smilte bosnieren.

Manager Manuel Pellegrini var selvsagt fornøyd.

- Det var en glimrende prestasjon. Det hadde ikke noe å si om vi ledet med to, tre eller fire. Vi fortsatte å spille på samme måte og jaktet flere scoringer, sier Pellegrini til BBC.

Målkavalkade
Det tok ikke lang tid før Negredo satte inn sitt første for kvelden. Etter en strøken pasning i bakrommet fra Yaya Touré, klinket spanjolen til på hel volley, og landsmannen Adrian hadde ingen mulighet til å stoppe skuddet.

2-0 kom etter at Negredo nok en gang snek seg mellom West Hams stoppere. Denne gangen var det Edin Dzeko som sto for pasningen. Alene med Adrian, banket Negredo ballen i krysset.

Yaya Touré tok på seg ansvaret for å sette inn Citys tredje, da han tok ballen fra Negredo på midten og løp relativt uforstyrret inn i West Hams sekstenmeter. Roger Johnson rygget og rygget, Touré takket, bukket og satte inn 3-0.

Noe heldig var Negredo i forkant av 4-0-scoringen. Pasningen fra David Silva gikk nemlig via Guy Demel, slik at den havnet perfekt i føttene til spanjolen, som bunket inn sitt tredje for dagen.

Edin Dzeko ville også være med på moroa og styte inn 5-0 etter et flott forarbeid og innlegg fra Gael Clichy.

Rett før slutt scoret bosnieren sitt andre for dagen og fastsatte sluttresultatet til 6-0. Denne gangen var det Alexander Kolarov som gjorde et strålende forarbeid.

Manchester City har nå minst ett og et halv bein i finalen og møter der vinneren av Manchester United og Sunderland. Sistnevnte vant første kamp 2-1 tirsdag.

Allardyce i fare
For West Ham-manager Sam Allardyce sin del, begynner det nå å se meget dårlig ut. West Ham ligger nest sist i Premier League og har ikke vunnet en kamp siden november.

Forrige helg tapte laget 5-0 i FA-cupmøtet med Championship-laget Nottingham Forest.

Under kampen mot Manchester City onsdag, ga West Ham-supporterne klar beskjed om hva de mener om klubbens manager.

De hatefulle sangene i regnværet på Etihad kan være noe av det siste Allardyce opplever som West Ham-manager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere