*Nettavisen* Sport.

City-stjernen: - Det var en stor tragedie

TØFT: Eliaquim Mangala forteller åpent om ulykken som har preget ham i mange år. Foto: Alex Livesey

Eliaquim Mangala om hendelsen som formet livet hans.

01.05.15 14:38

Manchester City-spilleren forteller åpent om fortiden i et ferskt intervju med den engelske avisen The Guardian.

Da han bodde sammen med moren og broren i Paris som ung gutt i 1996, skjedde det nemlig noe han aldri kommer til å glemme.

- Tragisk hendelse
I intervjuet forteller 24-åringen følgende:

- Broren min Daniel var syv år da det skjedde. Han elsket å spille fotball, og som mange andre barn bodde vi i en blokkleilighet i Paris og spilte fotball på området utenfor. Men en dag, en helt normal dag, havnet ballen utenfor banen og spratt nedover bakken mot bil-parkeringen. Det var hans tur til å hente den, og da han var på vei tilbake med ballen skjedde det. Den automatiske garasjedøren falt ned, og han kom seg ikke ut i tide. Han ble fanget under den, forteller Mangala.

Ulykken var mer dramatisk enn de først trodde.

- Hjernen hans manglet oksygen i en lang periode. Jeg vet ikke om døren smalt ned i ham flere ganger, eller bare fanget ham. Men hjernen fikk ikke oksygen, og fra den dagen har han vært lammet. Det var en stor tragedie, minnes City-stopperen.

På grunn av Daniels tilstand måtte familien flytte fra Paris i 1996 og reise over grensen til Namur i Belgia. Der var det spesialster som kunne hjelpe Daniel, men ingen kunne gjøre ham helt frisk.

Den dag i dag sitter han i rullestol, og kan verken bevege seg eller snakke.

- Han og mamma er fortsatt i Belgia. Han bor litt hjemme og litt på hjelpesenteret. Vi pleier å tilbringe hver jul sammen, forteller Mangala.

- Gjør dette for ham
City-stopperen mener broren har vært en stor inspirasjon.

- Han spiller en stor rolle i livet mitt. Jeg har alltid hatt lyst til å bli fotballspiller, men jeg gjorde dette for broren min også. Han kunne selv ha blitt proff, men han har i stedet blitt en inspirasjon for meg. Han gir meg styrke, og når jeg er på banen føler jeg at jeg er der for ham, og jeg føler at jeg er der for mamma. Hun er kanskje stolt av meg, men se på hva hun har oppnådd. Hun har oppfostret to barn, en av dem handikappet, helt på egenhånd. Mye av det jeg gjør nå, er å sørge for at hun blir passet på også, sier han.

Mangala kom til City før sesongen og har spilt 21 ligakamper for de lyseblå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.