*Nettavisen* Sport.

City til finale med 9-0

Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix

Spissene leverer mål på løpende bånd.

21.01.14 23:30

WEST HAM - MAN. CITY 0-3:

Manchester City valset over West Ham også i returkampen og tok seg til ligacupfinale med 9-0-seier sammenlagt.

Kampen om Wembley-billetten var i realiteten avgjort allerede etter 6-0-seieren i første semifinalekamp, og bare 14.390 tilskuere møtte opp til returkampen.

City fortsatte å herje med London-klubben også i bortekampen. Allerede etter et par minutter nikket Alvaro Negredo inn kveldens første mål på innlegg fra unggutten Marcos Lopes.

Midtveis i første omgang sto Lopes for nytt forarbeide da Sergio Agüero doblet ledelsen.

Negredo la på til 3-0 et snaut kvarter ut i annen omgang, da han brukte musklene og holdt to motspillere fra livet før han løftet ballen over keeper Jussi Jääskelainen.

Profesjonelt
- Det var en svært profesjonell prestasjon. Det var lett å tenke at kampen var avgjort etter 6-0 i første kamp, men det er viktig for oss å ta oss til finale med seier i samtlige kamper, sa Manuel Pellegrini.

City hadde flere sjanser til å sikre tosifret seier sammenlagt, men seiersmarginen er også den største i en ligacupsemifinale noensinne.

Onsdag finner Manuel Pellegrinis menn ut om finalen på Wembley 2. mars blir et byderby mot erkerival United eller et oppgjør mot Sunderland.

Likegyldig
- Wembley er alltid viktig. For meg er det likegyldig hvem vi møter, sa Pellegrini, som gjorde åtte endringer i laget som slo Cardiff i eliteserien lørdag.

Bredden i City-stallen ble tydelig demonstrert da reservene utklasset West Ham

United har et 1-2-tap å hevne i semifinalereturkampen på Old Trafford. I potten ligger klubbens trolig beste sjanse til en tittel denne sesongen.

Men byrival Manchester City har gjort det veldig klart at det vil bli mer enn vanskelig å nekte klubben ligacuppokalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.