Citys advarsel til konkurrentene

Foto: Sang Tan (AP)

- Det er en god dag for klubben igjen, sier City-kapteinen etter Community Shield-triumfen.

12.08.12 18:54

CHELSEA - MANCHESTER CITY 2-3:

Manchester City-supporterne har ikke akkurat vært bortskjemte med pokaler de siste tiårene.

Ved inngangen til 1970-tallet var laget blant de beste i England, med både ligaseier (1968), FA-cupseier (1969), ligacupseier (1970 og 1976) og UEFA-cupseier (1970). Men så var det stille. Helt fram til 2011, da laget slo Stoke i FA-cupfinalen.

Sist sesong, altså året etterpå, husker de fleste anglofile, fotballinteresserte nordmenn at City slo byrival Manchester United på målstreken i ligaen, og hentet hjem sitt første seriemesterskap på 44 år.

Og nå virker det som om pokalene er blitt noe dagligdags i Manchester City.

Advarsel
Søndag ettermiddag ble nemlig den nye sesongen sparket igang på sedvanlig vis i England, med møtet mellom fjorårsvinneren av Premier League og vinneren av FA-cupen.

Denne gangen betydde det at Manchester City og Chelsea skulle kjempe om hvem som fortjente Community Shield-tittelen, og samtidig var det en anledning for de to lagene å vise seg frem for konkurrentene.

Chelsea, som i tillegg til FA-cuptittelen stakk avgårde med Champions League-trofeet sist sesong, har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer, mens Manchester City har vært tilsvarende rolige. Såpass lite har skjedd på City of Manchester Stadium, at mange har spådd at City vil slite å forsvare ligagullet fra i fjor.

Men i søndagens oppgjør ga Manchester City en kraftig advarsel til konkurrentene: Med 3-2-seieren over Chelsea viste laget at City blir å regne med i år også.

Les ekspertenes tips: - Alt avhenger av van Persie

Torres i scoringsform
- Det er en god dag for klubben igjen. Det betyr ingenting hva slags trofé det er, det viktigste er at vi vinner, sier City-kaptein Vincent Kompany til ITV etter kampen, ifølge VG Nett.

Belgieren er enig med de som tror at årets sesong kan bli et rotterace mellom flere lag.

- Det kommer til å bli en tøff liga. Chelsea viste at de har mye kvalitet, og det blir en spennende sesong igjen, mener Kompany, som så at kampen på søndag eksploderte noen minutter før pause.

De siste fem møtene mellom Chelsea og Manchester City sørget for fire mål på straffespark og tre røde kort. Dette oppgjøret manglet heller ikke dramatikk, og den første som presenterte seg var en spiss som ser ut til å ha stått opp fra graven.

Foto: Glyn Kirk

For det har ikke bare vært enkelt for Fernando Torres etter overgangen fra Liverpool til Chelsea. Målgarantisten sluttet å være en garanti for noe som helst, og framsto som en mer eller mindre frustrert spiller gjennom hele fjoråret.

Men med toppscorertittelen fra sommerens fotball-EM friskt i minne, er det grunn til å lure på om alt snur i år.

Det åpnet i hvert fall bra for spanjolen. Etter 40 minutter gjorde Torres hva Torres skal gjøre. Ramires fant Chelseas nummer 9, som ikke gjorde noen feil alene mot Costel Pantilimon i City-buret.

Tidlig dusj
Da ble det virkelig kamp. På alle måter.

Kun tre minutter etter var Branislav Ivanovic lei av å spille fotball. Det mest effektive er da å løfte knottene og suse inn i en takling. Rødt kort og tidlig dusj var dommerens svar til serberen, og Chelsea måtte klare seg med ti mann gjennom hele andre omgang.

- Jeg sto langt unna situasjonen, så jeg så det ikke. Alt jeg kan si er at vi hadde ballen mest også før utvisningen, sier Vincent Kompany.

Etter utvisningen var det i hvert fall ikke tvil om at det var City som førte an. Og når det først løsnet for de regjerende ligamesterne, løsnet det skikkelig.

Først etter 53 minutter, da Yaya Touré ikke lot seg be to ganger etter at John Terry hadde klarert ballen rett i beina på ivorianeren.

Midtbanemotoren banken ballen inn i nærmeste hjørne, og dermed var lagene like langt.

«Fuerte Apache»
Seks minutter senere var det Carlos Tevez som fikk lyst til å presentere seg, og det på skikkelig vis.

Han førte ballen på tvers av 16-metersstreken, før han like godt limte kula opp i lengste kryss. En nytelse å se på for fotballinteresserte som setter pris på gode scoringer, og Tevez feiret ved å dra opp trøya og vise en t-skjorte med påskriften «Fuerte Apache».

Foto: Sang Tan

Om Tevez, som har vært på litt for lange ferier i hjemlandet tidligere, lider av hjemlengsel er uvisst, men Fuerte Apache er i hvert fall nabolaget utenfor Buenos Aires der argentineren vokste opp som liten gutt.

Samir Nasri så ut til å avgjøre kampen med sin 3-1-scoring nye seks minutter etter Tevez' drømmetreff, men drøyt ti minutter før full tid utnyttet innbytter Ryan Bertrand en svak retur fra City-keeper Pantilimon etter et skudd fra en annen innbytter, nemlig Daniel Sturridge.

Men det ble ikke mer enn et trøstemål: Manchester City stakk av med 3-2-seieren i en meget underholdende kamp på Villa Park, og har dermed allerede innkassert sesongens første trofe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.