RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Citys manager er ensom

Foto: Stephen Pond / Pa Photos / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det er veldig vanskelig, sier Manuel Pellegrini.

Mens folk flest er omgitt av sine familier i disse juletider, befinner chileneren Manuel Pellegrini (60) seg alene i Manchester. Hans familie er hjemme i Chile. Det har den alltid vært, selv om det er tolv år siden Pellegrini tok sin første trenerjobb i utlandet.

- Det er veldig vanskelig. Livet er som en bygning; Det er umulig å oppnå noe uten et sterkt fundament, og familien er det viktigste fundamentet du kan ha. I denne karrieren ser du mange ekteskap bli ødelagt fordi partene har forskjellige mål, sier Manuel Pellegrini i et intervju med det chilenske TV-programmet La Fabrica.

Han har inngått en avtale med kona Carmen, som medfører at hun lever sitt liv hjemme i Chile sammen med de voksne sønnene Manuel, Juan Ignacio og Nicolas, mens Manuel fokuserer på fotballkarrieren.

- Det er bedre for ditt individuelle velvære i dette yrket å være alene. Hvis du ikke lærer språket og gjør de nødvendige forberedelsene, kan du ikke lykkes. Det er en personlig kostnad, men en profesjonell gevinst. Det har ført mine tre barn veldig nær hverandre, de er veldig gode venner, og det har gjort dem mer uavhengige, men det betyr ikke at det ikke er tider hvor de trenger meg, forteller Pellegrini ifølge Daily Telegraph.

- Hvis jeg kunne gå tilbake i tid og se at det ville fungere bra, ville jeg tatt med meg familien. Men min kone ville vært nødt til å slutte i en viktig jobb, sønnen min møtte slutte med legestudiene og mine andre barn slutte på skolen, og jeg tror ikke jeg har den moralske autoriteten til å gjøre det. Jeg er veldig stolt av alle sammen, sier treneren som var i Villarreal, Real Madrid og Malaga før han kom til Manchester City.

Så langt ser Manuel Pellegrini ut til å lykkes i Manchester City. Rett nok har laget snublet litt, men samtidig har City scoret 51 mål på 17 kamper og utviklet seg i positiv retning, noe seieren over Bayern München i Champions League er et godt bevis på.

- Pellegrini er en topp manager. Han gir alle selvtillit og han respekterer alle. Han kommer nær spillerne og snakker med dem. Alle spillere ønsker tillit og å få råd fra manageren. Pellegrini gjør det veldig bra på dette området. Det er ikke lett å få tid til alle i en stall på 30 spillere, men han gir alle selvtillit, enten de er i startelleveren eller ikke, sier Yaya Touré i et intervju med Manchester Evening News.

Manchester City møter serieleder Liverpool i Premier League 2. juledag. Kampen har avspark klokken 18.30 og kan følges direkte her. Manchester City overtar tabelltoppen med seier mot Liverpool dersom Arsenal avgir poeng mot West Ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere