RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Yates / AFP / NTB scanpix

Citys syke snittlønn: 47 millioner per spiller

Sist oppdatert:
Ingen i verden bruker mer penger enn de lyseblå.

Idretten er en pengemaskin, det er det ingen tvil om, og lønningene som utbetales i noen av de største klubbene er det man kan kalle vanvittig.

I Norge er det kanskje fotballen og dens skyhøye overgangssummer og lønninger vi leser mest om, men også i en del mer amerikanske idretter er det en real pengegalopp.

Sports Intelligence la nylig ut en fersk oversikt over hvilke idrettsklubber som betaler sine spillere og utøvere mest i lønn - i snitt - og øverst troner en engelsk fotballklubb.

Manchester City betaler over fem millioner pund i snitt til hver av sine spillere hvert eneste år. Det blir rundt 47 millioner kroner per spiller, per år i snitt.

Hvis man regner det ned til ukelønn, som man ofte gjør i Premier League, kan man se at de lyseblå fra Manchester betaler sine spillere rundt 912.000 kroner i snitt per uke.

Bak Premier League-klubben følger et amerikanske baseball-lag på andreplass. Los Angeles Dodgers betaler sine spillere rundt 4,8 millioner pund i snitt hvert år.

Det tilsvarer rundt 43 millioner kroner per spiller, per år i snitt.

På tredjeplass på Sports Intelligences liste finner vi spanske Real Madrid (4,7 mill. pund i snitt per år), mens en annen spansk klubb, Barcelona, er nummer fire (4,69 mill. pund i snitt per år).

Deretter har vi 5.) New York Yankees (4,65 mill. pund i snitt per år), 6.) AC Milan (4,2 mill. pund i snitt per år), 7.) LA Lakers (4,09 mill. pund i snitt per år), 8.) Chelsea FC (4,05 i mill. pund i snitt per år), 9.) Bayern München (4 mill. pund i snitt per år), og 10.) Inter (4 mill. pund i snitt per år).

Utenfor topp ti finner vi populære fotballklubber som Manchester United, Arsenal og Liverpool, som alle også er å finne i den engelske ligaen, Premier League.

Manchester United betaler sine spillere 3,92 millioner pund i snitt per år, Arsenal 3,6 millioner pund, mens Liverpool bruker rundt 3,3 millioner pund i snitt per år på lønn til hver av sine spillere.

United har en 12.-plass på den globale listen, Arsenal er nummer 15 og Liverpool nummer 21 på listen som altså er utarbeidet av Sports Intelligence.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere