Gå til sidens hovedinnhold

- Clarke blir med Mourinho

Erland Johnsen tror assistenttrener Steve Clarke blir med José Mourinho til en ny trenerjobb.

Clarke var assistent under Mourinhos snaue fire sesonger som manager i Chelsea, men han var også spiller da Erland Johnsen spilte for Chelsea på 1990-tallet. De to var gode kamerater den tiden de spilte sammen, og de har også holdt kontakten etterpå.

Les også: Johnsen om Chelseas hierarki

Nå tror Johnsen at kompisen blir med Mourinho til en ny trenerjobb.

- Clarke har lært enormt mye under Mourinho, og det forundrer meg ikke om han følger Mourinho som assistenttrener når portugiseren får ny trenerjobb, forteller Johnsen til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Clarke og Mourinho har alltid hatt et godt forhold. En av grunnene til at Steve ikke har tatt jobb som hovedmanager i en klubb, er nok nettopp Mourinho. Han har lært det meste av Mourinho.

Flere Chelsea-besøk
Johnsen har de siste årene vært på flere besøk på Stamford Bridge, og han har fulgt Mourinho i aksjon på trenerfeltet.

Den tidligere Chelsea-stopperen ble i likhet med resten av fotball-Europa svært overrasket over at José Mourinho slutter i London-klubben med umiddelbar virkning.

- Ja, jeg ble sjokkert. Men helt uventet var det ikke, med tanke på resultatene i det siste, sier Johnsen.

- Hva tror du er årsaken til at Mourinho er ferdig i klubben?

- Det blir selvsagt bare spekulasjoner, men han er en sterk personlighet. Han har helt sikkert kommet til et punkt der han ikke lenger har den nødvendige støtten fra sine sjefer, og fått et ultimatum som har fått ham til å trekke seg.

- Hvordan tror du managerskiftet kommer til å påvirke Chelsea sportslig resten av sesongen?

- Jeg tror ikke det blir noen revolusjonære endringer, for å si det sånn. I blant annet Clarke har de beholdt deler av kontinuiteten i trenerteamet, og de har jo fremdeles en tropp med svært gode spillere. Og nå kan de få et løft med tanke på muligheten til å vise seg frem for en ny manager. Chelsea blir nok fremdeles å regne med i gulljakten i Premier League og Mesterligaen, mener Johnsen.

- Isfront med klubbeieren
En av grunnene til isfronten mellom Mourinho og klubbeier Roman Abramovitsj skal være at portugiserens behandling av Andrej Sjevtsjenko.

Men Erland Johnsen tror nødvendigvis ikke at ukraineren får mer spilletid under den nye manageren Avram Grant.

- Det er jeg ikke sikker på. Men det kan jo hende at det blir litt mindre bytter i startoppstillingen, sier Johnsen, som nå jobber som spillerutvikler i Lillestrøm.

Han tror mindre bytter kan føre til mer uro i Chelsea-troppen.

- En av Mourinhos fremste styrker var behandlingen av verdensstjernene. Han klarte å holde de beste spillerne fornøyde selv om de ikke fikk spille, og klarte å motivere hver enkelt superstjerne gjennom hel sesong, selv om de ble plassert på benken. Der ligger utfordringen for en ny trener, sier Johnsen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot