*Nettavisen* Sport.

Clichy med stikk mot gamleklubben

Foto: Sharon Latham (Pa Photos)

Norsk fotballekspert er ikke imponert over uttalelsene.

17.07.11 15:23

4. juli signerte Gaël Clichy for Manchester City, etter at den 25 år gamle franskmannen hadde tilbrakt sju år i Arsenal.

Og Clichy lar det ikke gå lange tiden før han slenger med leppa i retning av Emirates Stadium.

Venstrebacken forklarer nemlig at han forlot Arsenal av én enkel grunn: Klubben har vist seg til ikke å være i stand til å vinne trofeer.

- Ikke et vinnerlag
- Etter å ha vært åtte år i Arsenal ville det vært enkelt å signere en ny kontrakt for å bli der, for det er en fantastisk klubb som alltid vil kjempe om trofeer, sier Clichy, ifølge den engelske avisen Daily Mail, og fortsetter:

- Men det kom til et punkt for meg da jeg ikke ville kjempe om trofeene, bare for å bli skuffet i de siste ukene av sesongen. Jeg ville spille for en klubb som ville vinne dem.

Clichy mener at Manchester City - i motsetning til Arsenal - har vist at de er i ferd med å skape et vinnerlag.

- Bare se på sist sesong. I Arsenal kjempet vi om alle fire trofeene. Men til slutt endte vi på fjerdeplass uten et eneste trofé. City kom på tredje, og vant FA-cupen. Så jeg kommer til en klubb som vinner trofeer.

Ikke imponert
TV 2-kommentator og fotballekspert Øyvind Alsaker er ikke imponert over uttalelsene - og egentlig ikke over Clichys fotballferdigheter heller.

- Forsvarsspillet i Arsenal er ikke så veldig prioritert, og det kan ha kamuflert en del av de manglende ferdighetene hans defensivt. Han er en god offensiv back, men det er hevet over enhver tvil at han sliter en mot en defensivt, sier Alsaker til Nettavisen.

Når det gjelder Clichys angrep på gamleklubben, mener Alsaker at spilleren må tenke over hva han sier.

- Her har vi en spiller med et behov for å forklare klubbskiftet overfor fansen, og det er naturlig. Men man må veie sine ord og vise respekt, mener TV 2-kommentatoren.

Samtidig er han ikke overrasket over at Clichy til slutt valgte å forlate Arsenal.

Overrasket over kjøpet
- Det han tydeligvis har gjort er å gi opp «prosjektet» Arsenal, og det er mange som leker med den tanken akkurat nå. Han er den yngste som har vunnet Premier League, han var en del av den unge vinen, han var med på å gå gjennom hele sesongen uten å tape. Så har det gått...

Alsaker begynner å telle sesongene som har gått siden Arsenal sist vant ligaen, og det tar en stund før han kommer fram til det riktige svaret: Sju.

- Sju år der han har lett etter den samme følelsen. At han velger å gå, er forståelig. At han har behov for å forklare seg, er også forståelig. Men så er det ordene han velger å bruke, mener Alsaker.

Han innrømmer at han er mer overrasket over at Manchester City valgte å bruke sju millioner pund på venstrebacken.

- Jeg ville kanskje tro at de, med alle pengene deres, ville hentet noen fra et annet sted, mener fotballeksperten.

- Men jeg tror samtidig at City er et tryggere defensivt lag, der det kan bli enklere for Clichy, legger han til.

- Frustrerende i Arsenal
Når det gjelder Clichy selv, mener han at bredden i City-stallen kan hjelpe dem til å ta steget helt til topps i Premier League.

- Jeg vet av egen erfaring at når vi kommer til den viktigste delen av sesongen, holder det ikke med et godt lag. Du trenger en god tropp, forklarer franskmannen.

- Det var så frustrerende i Arsenal. Sist sesong spilte vi til tider fantastisk fotball og så like gode ut som noe annet lag i ligaen. Men det var også tider da våre beste spillere var skadet. Da vi mistet Cesc Fàbregas eller Robin van Persie, da slet laget virkelig, kommenterer han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag