RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/SCANPIX

Clough ønsker å fortsette

Sist oppdatert:
Nigel Clough nærmer seg ny kontrakt med Derby

Derby har åpnet årets Championship-sesong svært friskt, og ligger foreløpig på en tredjeplass etter ti spilte kamper.

Nå ønsker klubben å forlenge kontrakten med manager Nigel Clough.

Enorme forventninger
I 2009 ble Nigel Clough, til fansens store begeistring, ansatt som ny manager hos Derby County. Det var knyttet enorme forventninger til sønnen av «Cloughie». Nigel Clough er kanskje mest kjent som sønnen til den avdøde legenden Brian Clough.

- Jeg kjenner klubben ut og inn, og den har alltid hatt en spesiell plass i mitt og familiens hjerte. Dette er en av de mest spennende jobbene innen fotball, sa Nigel Clough den gangen til BBC.

Han foretok seg store endringer i klubben etter sin ankomst ved å skifte ut mange av spillerne. Suksessen har derimot latt vente på seg, mye grunnet skader på nøkkelspillere.

Nå ser det riktignok ut til at unge hr.Clough har fått fart på sakene og kan juble over en foreløpig tredjeplass i årets Championship.

Ny kontrakt
Clough sin kontrakt går ut etter sesongen, men manageren forteller nå at han er nær ved å signere en ny kontrakt med «the Rams».

- Forhåpentligvis kommer det ikke til å være noen lang prosess. Det kommer ikke til å stå på det økonomiske, så jeg håper vi finner en løsning på det ganske snart, sier Clough ifølge BBC.

- Jeg er lykkelig her i Derby, og jeg ser frem til å sikre meg en fremtid for meg og de andre ansatte. Alle vet hva slags følelser jeg har for denne klubben, og hvis supporterne og alle er fornøyde med jobben vi prøver å gjøre her, så ønsker vi å fortsette, forklarer Clough.

Sønn av legenden
Hans far ble ligamester med Derby i 1972, men valgte å trekke seg fra sin stilling etter uoverensstemmelser med klubbens styreformann.

Dette til tross for hans enorme popularitet blant fansen som etter hendelsen krevde styrets avgang.

Nottingham Forrest
Etter tiden i Derby var Brian Clough en kort tur innom Brighton & Hove Albion og hadde et mindre vellykket opphold i Leeds, før han tok over Nottingham Forrest i 1975.

På City Ground ble han en øyeblikkelig suksess og han kunne blant annet juble for både ligagull og to europacuptitler.

«Cloughie» skulle være manager for Nottingham Forrest i hele 18 år før han gav seg. I deler av den tiden kunne han også glede seg over å ha sønnen Nigel på laget.

Nigel Clough ble en av klubbens mestscorende spillere og ble også belønnet med flere kamper for det engelske landslaget.

Det blir nå spennende for Derby-fansen å se om Nigel klarer å ha like stor suksess som manager, slik han hadde som spiller.

Derby møter serieleder Southampton i neste kamp på lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere