*Nettavisen* Sport.

Coles revansj

Joe Cole har havnet i skyggen av de andre Chelsea-stjernene. Men mot et hardt kjempende Birmingham scoret han vinnermålet bare seks minutter etter at han ble byttet inn.

21.08.04 22:00

B'HAM - CHELSEA 0-1: Chelsea var favoritter før kampstart, men Birmingham har styrket laget i sommer og tippes høyt på tabellen. Etter en tam åpning av kampen var det også vertene som mer og mer tok over spillet.

Nyinnkjøpte Emile Heskey var nære på sin første scoring for Birmingham to ganger før pause: Først alene med Chelsea-keeper Cech, så med en heading til side for mål.

Misfornøyd Mourinho
Jose Mourinho hadde grunn til å være misfornøyd, og foretok et dobbeltbytte i pausen: Inn med sommerkjøpene Kezman og Tiago for Smertin og forrige helgs helt, Eidur Gudjohnsen.

Håpet var at dette skulle endre kampbildet etter en svak omgang av Abramovitsjs gutter.

Spennende kamp
Men Birmingham fortsatte å styre kampen inntil Joe Cole slapp innpå etter 63 minutters spill. Da tok det bare seks minutter før Chelsea tok ledelsen: Etter å ha forsert flott inn i feltet fra venstresiden, satte Cole inn 1-0 bak Birmingham-keeper Maik Taylor med en avslutning via en motspiller.

Dette så en stund ut til å ta piffen fra hjemmelaget. Chelsea fikk bedre kontroll spillemessig og så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier. Stjernespiss Didier Drogba var også nære på å doble ledelsen i denne perioden. Birmingham nektet likevel å gi seg uten kamp, og kastet folk frem i håp om en utligning. Men Chelsea-forsvaret, med Terry og Carvalho i spissen, ryddet opp gang på gang. Og dermed sikret London-laget seg sin andre strake 1-0-seier i årets Premier League.

Helten Cole
Joe Cole var ingen stor suksess i debutsesongen i fjor, og mange regnet med at han rykket enda lengre bak i køen etter sommerens Chelsea-innhugg på transfermarkedet. Han var heller neppe tiltenkt en nøkkelrolle hos Mourinho før sesongen. I den stjernespekkede stallen gjelder det virkelig å vise seg frem når man først får sjansen. Og med seiersmålet på St. Andrews endte Cole i helterollen.

Det var en perfekt søknad til mer spilletid for den talentfulle teknikeren.

Overrasket av Savage
Manager Mourinho var misfornøyd med Robbie Savage, som skal ha gitt Mateja Kezman en stygg albue under lørdagens kamp.

- Jeg ble virkelig overrasket, for i engelsk fotball regnet jeg ikke med en slik etikette. Hvis man ser en albue i mitt land (Portugal), Italia, Spania eller i Sør-Amerika, så er det vår kultur. Men dere er, og fortjener å være, kongene av fair play. Det er derfor så mange mennesker verden rundt elsker deres fotball. Derfor ble jeg så overrasket da denne blonde spilleren (Savage) slo Kezman som han gjorde, sa Mourinho ifølge Sporting Life.

- Men det er uansett ikke mitt problem. Jeg håper disiplinærkomiteen kan se på videoen og avgjøre, la han til.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.