*Nettavisen* Sport.

Collins vil begrave Gerrard-spøkelset

Foto: PA Photos/Scanpix

Aston Villa-stopperen har fortsatt en vårdag i mai 2006 friskt i minne.

10.04.10 13:30

Da Aston Villa-stopper James Collins spilte for West Ham i 2006, var klubben bare sekunder fra å kunne løfte FA-cuppokalen. West Ham ledet 3-2 mot Liverpool og så ut til å vinne på The Millenium Stadium i Cardiff, men så dukket Steven Gerrard opp. Liverpool-stjernen banket inn en fantastisk utligning fra distanse, og rødtrøyene vant til slutt oppgjøret på straffespark.

Collins selv måtte ta til takk med en plass på benken i nettopp den kampen, men var likevel knust etter tapet, og fryktet den gang at han aldri ville få sjansen til å vinne FA-cupen igjen.

- Jeg husker jeg satt på benken og så på klokken. Tiden var ute, og vi ledet 3-2. Men selvfølgelig dukket Steven Gerrard opp og ødela dagen. 30 sekunder før han banket inn utligningen satt han på egen banehalvdel med krampe, sier Villa-stopperen.

- Det er slikt som bare han kan gjøre. Gerrard er en utrolig spiller, men det ble en tung dag for meg. Jeg ble plassert på benken etter å ha spilt hver eneste runde av cupen før finalen. Der og da var jeg usikker på om jeg noen gang ville få en ny sjanse til å vinne noe stort, forteller han til Aston Villas nettside.

Følg FA-cupsemifinalen mellom Chelsea og Aston Villa i Norges raskeste livesystem direkte fra klokken 18.00.

Tapte 7-1
Waliseren ble hentet til Aston Villa like før overgangsvinduet stengte i fjor sommer, og i par med Richard Dunne har han blitt en suksess på Villa Park. Lørdag kan han også få sjansen til en ny FA-cupfinale. Da møtes Chelsea og Villa i semifinale.

Da de to lagene møttes for noen uker siden vant Chelsea med utrolige 7-1. Et resultat som har vært hardt å takle for Collins og lagkameratene, men nå lover han revansje mot de blå.

- Det å være i en semifinale på Wembley er stort for dette laget, og forhåpentligvis kan jeg bruke nederlaget i 2006 som ekstra motivasjon, sier den tidligere West Ham-mannen.

- Folk vil nok se tilbake på den forrige kampen mot Chelsea for å se hva som egentlig skjedde. Det var en fryktelig helg for oss alle, men siden den gang har vi hentet oss fint inn, og gjorde blant annet en hederlig jobb mot Bolton sist kamp, sier Collins.

I stedet for å sutre over det forsmedelige tapet, mener forsvarsspilleren at Aston Villa i stedet må tenke på å kopiere seieren over Carlo Ancelottis menn på hjemmebane i oktober.

- Da jeg og Richard Dunne var nye i klubben møtte vi Chelsea og slo dem hjemme. Vi har stor selvtillit nå, og forhåpentligvis kan vi kopiere bragden fra oppgjøret i oktober, sier han.

-Fikk kjeft av mamma
Collins er kjent for å stille svært strenge krav til seg selv, og innrømmet offentlig at han var flau over egen og lagkameratens innsats etter 7-1-tapet mot Chelsea.

Det er imidlertid ikke bare Collins selv som setter høye krav til innsatsen på banen. Også familien hans, og spesielt moren, sier hva de mener på både godt og vondt.

- Jeg har ingen unnskyldninger. Har jeg spilt dårlig ønsker jeg å beklage. Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke har prestert bra, om så er tilfelle, forteller waliseren.

- Jeg er nok min største kritiker, men moren min er ikke langt unna hun heller. Familien min er ikke redd for å si fra om jeg har spilt dårlig. De prøver ikke å pakke det inn, men går rett på sak. Men har jeg spilt bra, er de også de første til å gratulere.

I videovinduet under kan se Steven Gerrard-scoringen som har gitt James Collins hodepine de fire siste årene:

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag