RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Colombia ga Frankrike VM-sjokk

De colombianske jentene hadde god grunn til å juble lørdag.
De colombianske jentene hadde god grunn til å juble lørdag. Foto: Matt Kryger (Reuters)
Scoringer av Lady Andrade og Catalina Usme sørget for en meget overraskende 2-0-seier til Colombia over Frankrike i fotball-VM for kvinner lørdag. Resultatet er dårlig nytt for Norge.

Frankrike, som er rangert som nummer tre i verden, var ventet å påføre Colombia et stygt tap i Moncton. I stedet kunne de colombianske jentene juble for hjemlandets første VM-seier på kvinnesiden noen gang.

Etter kampen hersket det nærmest en vantro stemning i den franske leiren.

– Skuffelse er bare ett ord for dette, sa landslagssjef Philippe Bergeroo.

– Colombia fortjente seieren i dag. Vi visste at de var gode, og når man møter et så entusiastisk lag, blir det vanskelig, tilføyde han.

Colombia, som er nummer 28 på Det internasjonale fotballforbundets siste kvinneranking, innledet VM med å spille 1-1 mot Mexico. Lørdagens seier sendte laget til topps på tabellen i gruppe F.

Den meget overraskende 2-0-seieren kan også få betydning for Norge. Skulle mannskapet til Even Pellerud bli nummer to i gruppe B, hvilket i øyeblikket synes svært sannsynlig, blir lag nummer to fra gruppe F motstander i åttedelsfinalen. I øyeblikket ligger det an til å bli et fransk lag som før VM var tippet som en av de store outsiderne til tittelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere