*Nettavisen* Sport.

Comeback-Scholes skapte magi

Foto: Ap/Scanpix

Sendte Manchester United tilbake på vinnersporet.

14.01.12 18:55

MANCHESTER UNITED - BOLTON 3-0:

Paul Scholes - en legende på Old Trafford - la fotballknottene på hylla i mai 2011, etter å ha vunnet ti ligagull og to mesterligapokaler med Manchester United.

8. januar 2012 var han, både plutselig og uventet, tilbake på den rød benken i FA-cupkampen mot Manchester City.

En djevel, kanskje, men en engel for Sir Alex Ferguson, som har en lang liste med skader å bekymre seg over.

Med nummeret 22 på ryggen ble comebacket et faktum i det 59. minutt, og Scholes, med sin geniale pasningsfot, noterte seg som en av banens beste spillere.

Lørdag ble comebacket komplett, da Bolton gjestet Old Trafford. Scholes spilte fra start på den sentrale midtbanen, og på overtid i den første omgangen scoret 37-åringen mål nummer 103 for United.

United best etter pause
Målet var ikke all verdens imponerende. Pent veggspill mellom Wayne Rooney, som for øvrig bommet på straffe tidlig i førsteomgangen, og Nani. Et blokkert skudd. Pasning til Scholes på bakerste stolpe, og en enkel 1-0-scoring for rødtoppen.

Ikke all verdens pent, men likevel så deilig magisk. Romantisk, nesten. Akkurat det United-supporterne trengte, etter to strake tap i Premier League. Byrival City på førsteplassen. Tottenham jagende bak med like mange poeng.

Scholes forlot banen en gang etter pause. Hyllesten øredøvende og fortjent, men ville innsatsen holde til Uniteds første i Premier League-seier i 2012?

Bolton prøvde. Kjempet. Men ingen i den rød troppen ville la førsteomgangens magi gå hen forgjeves. Danny Welbeck økte til 2-0, før Michael Carrick fastsatte til 3-0 på et nydelig, venstrebent langskudd.

City fortsatt på topp
Tre poeng var nok til å ta igjen poengledelsen til City, men tre mål holdt ikke til å utligne målforskjellen. Dermed topper de lyseblå fortsatt tabellen.

Tottenham klarte på sin side ikke å levere varene mot Wolverhampton på White Hart Lane, og med uavgjort tapte Spurs to poeng til United og City.

Bolton, som før United-kampen hadde spilt seg til sju poeng på fire kamper, befinner seg fortsatt under streken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.