*Nettavisen* Sport.

Conte måtte svare for italiensk bråk

SVARTE GODT: Antonio Conte avviser at det er en gryende konflikt på gang mellom landslaget og Juventus. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Italienske journalister nysgjerrige på påstått konflikt.

ULLEVAAL (Nettavisen): Den italienske pressen var svært opptatt av den påståtte konflikten mellom det italienske landslaget og Juventus under mandagens pressekonferanse på Ullevaal.

Fredag ble det nemlig klart at Giorgio Chiellini ikke er blir spilleklar til møtet med Norge. Antonio Conte og co. ville likevel ha med Juventus-stopperen til Norge som moralsk støtte.

Uheldige uttalelser
Lørdag kom kontrabeskjeden da det ble klart Juventus ville hente stopperkjempen sin tilbake til Italia og sørge for at han fikk tilsyn av klubbens eget medisinske apparat. Den regjerende italienske mesteren håper å få Chiellini klar til neste ukes møte med Malmö i Champions League.

Bakgrunnen for det som nå er en påstått konflikt og snakkis i Italia er kommentaren Italia lagleder, Gabriele Oriali ga om saken.

- Om denne u-svingen bør ses på som en hevn mot Conte? Dere kan tolke det som dere vi, uttalte Oriali i helgen.

Det fikk Juventus til å reagere, og klubben sendte senere ut en pressemelding der det ble forklart at klubben ønsker å fortsette et godt samarbeid med landslaget. Et samarbeid som har vart i over et århundre.

Conte dysset ned
På mandagens pressekonferanse sa landslagssjef Conte følgende om konflikten rundt Chiellini:

- Med tanke på det som har skjedd, må vi bruke dette som erfaring for hvordan vi skal håndtere en slik situasjon neste gang. Jeg er her for å samle - ikke for å splitte, sa Conte.

Den italienske treneren er neppe fornøyd med ordvalget til Oriali, men lot ikke det skinne gjennom da han svarte godt på de kritiske spørsmålene.

- Denne episoden skyldes misforståelser, men det stopper her fordi Giorgio er skadet og kunne ikke spilt uansett. Det vil ikke få noen konsekvenser. Det er ingen problemer med Juventus. Det er viktig at det er et godt samarbeid mellom klubbene og landslaget hvis vi skal oppnå noe stort, svarte Conte.

Også Juventus-stopper Leonardo Bonucci måtte svare på spørsmål om lagkameraten og hvorfor han måtte reise hjem til Torino.

- Giorgio ville ha likt å bli med oss hit, men Juventus trengte å bli kjent med tilstanden hans. Han må høre på hva klubben hans har å si. Det er ikke Juventus som vil vise sin makt - det er bare nødvendig, sa Bonucci.

Kampen mellom Norge og Italia starter 20.45 tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.