*Nettavisen* Sport.

Costa utestengt i tre kamper

STRAFFES: Diego Costa utestenges i tre kamper.

STRAFFES: Diego Costa utestenges i tre kamper. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

Videobevis feller Chelsea-stjernen.

22.09.15 21:00

Diego Costa har fått tre kampers karantene for sin oppførsel i møtet mellom Chelsea og Arsenal lørdag ettermiddag. Det opplyser det engelske fotballforbundet i en pressemelding tirsdag kveld.

Chelsea-spilleren går dermed glipp av møtene med Walsall (ligacupen), Newcastle og Southampton (begge i Premier League).

Costa oppførte seg ufint mot Arsenals Laurent Koscielny under møtet mellom de to storlagene. Først var han oppe med hånden i ansiktet på franskmannen, og deretter klasket han til stopperen i fjeset.

Spissen dyttet også til Arsenal-spilleren i etterkant. Det er videobevis som har felt den brasilianske spissen, som for øvrig har spansk pass.

- Fotballforbundet straffer Diego Costa for voldelig oppførsel, som ikke ble observert av dommeren, etter å ha sett episoden på video. Costa er funnet skyldig i anklagene av en uavhengig komité, heter det.

Spilleren selv skal ha nektet for det som har skjedd under en høring.

Chelsea vant kampen med 2-0.

Costa var i samme kamp involvert i en disputt med Arsenals Gabriel og spissen hevdet at stopperen skal ha tråkket på ham.

Dette førte til at dommer Mike Dean ga Gabriel rødt kort.

Tirsdag ble det også kjent at Gabriel sin straff er trukket tilbake, men at han fortsatt etterforskes for usportslig opptreden.

Spilleren nektet å forlate banen umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.