RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coutinho røper: - Rodgers leste opp brev fra mødrene våre

MOTIVASJON: Philippe Coutinho fikk motivasjon av å høre morens brev.
MOTIVASJON: Philippe Coutinho fikk motivasjon av å høre morens brev. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)
Brendan Rodgers har sine alternative metoder for å motivere Liverpool-spillerne.

Brendan Rodgers har både fått skryt og klager for måten han leder Liverpool på. Fra å spille fantastisk fotball, til å tape flere kamper på rad, har Liverpool prestert noe ustabilt under Rodgers' ledelse.

Som motivator, skal han likevel være en av de beste i sirkuset. Nå røper brasilianske Philippe Coutinho, ifølge the Mirror, et av triksene Rodgers brukte under fjorårets suksess-sesong. Liverpool-sjefen leste opp brev fra mødrene til spillerne før kamp.

- Før hver kamp leste han opp et brev fra en av mødrene våre. Han hadde snakket med alle mødrene til alle spillerne, forteller Coutinho til CNN Sport.

- Akkurat de ordene jeg trengte
Coutinhos eget brev kom i forkant av hjemmekampen mot Manchester City i april i fjor. Den kampen avgjorde Coutinho, da han scoret 3-2-målet til Liverpool.

- Jeg hadde ventet hele sesongen på at det skulle bli min tur. Jeg visste ikke at det var den kampen han skulle lese opp brevet fra min mor, men da han nevnte navnet hennes, ble jeg overveldet. Hun hadde skrevet at hun var glad i meg, var stolt av meg og at hun alltid var med meg, og at hun savnet meg, forteller Coutinho.

Det stod også flere ting i brevet fra moren til Coutinho, men det var disse ordene som motiverte han inn mot kampen.

- Det var akkurat de ordene jeg trengte å høre. Vi fikk disse sterke, mektige ordene som hjalp oss fremover.

Ikke første gang
Dette er ikke første gang Brendan Rodgers bruker litt uvante metoder for å motivere sine spillere. Da han ankom Liverpool, hadde han visstnok tre konvolutter, med tre navn i. Hvert av navnene var på en spiller som han trodde ville skuffe i Liverpool-trøyen.

I serien «Being: Liverpool», røper Rodgers at det ikke var noen navn i konvoluttene, men at han gjorde trikset for å få spillerne til å yte ekstra.

Om det er Rodgers' motivasjonsmetoder som får spillerne til å prestere, eller om det er egen motivasjon, er vanskelig å si. Det skal i alle fall ikke stå på kreativiteten til Rodgers, i valg av motivasjonsteknikker.

Feliz dia das Mães para todas as mães e em especial pra ela que é a melhor do mundo. Te Amo Mãe ❤️

Et bilde publisert av Philippe Coutinho (@phil.coutinho) søndag 10. Mai. 2015 PDT

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere