RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cruyff: - Jeg er ingen rasist

Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN (Afp)
Sist oppdatert:
Den nederlandske legenden slår tilbake.

Det var på et styremøte i Ajax nylig at Johan Cruyff skal ha sagt til Edgar Davids:

- Du er bare her fordi du er svart.

At Davids ble utsatt for krenkende kommentarer, ble bekreftet av styreleder Steven ten Have.

- Handlet ikke om hudfarge
Cruyff sin versjon er dog noe annerledes. I sin spalte i den nederlandske avisen De Telegraaf bekrefter Cruyff at det foregikk krangler på styrerommet, men hevder at ingenting han sa handlet om Davids hudfarge.

- Ajax er en multikulturell klubb, men vi har sett at mange innvandrere slutter rundt pubertetsalderen. Så vi ønsket å løse dette ved å ha med noen med samme bakgrunn. Og det var Edgar Davids. Under en av våre krangler påpekte jeg dette for ham. Det hadde ingenting å gjøre med hans hudfarge, men med jobben hans i styret, skriver Cruyff.

- Han er ikke rasist
Edgar Davids sa mandag at folk enkelte ganger krysser grensen til rasisme, men i intervjuer i nederlandske medier tirsdag understreker den tidligere Ajax- og Juventus-spilleren at han ikke tror at Johan Cruyff er rasist.

- Jeg har aldri sagt, og jeg vil understreke det, at Johan Cruyff er rasist, til tross for denne uheldige kommentaren fra ham, sier Davids ifølge De Telegraaf.

Ajax som klubb har ikke kommentert saken offisielt.

Den opphetede krangelen i styrerommet dreide sannsynligvis om ansettelsen av Luis van Gaal som ny klubbdirektør. Johan Cruyff og van Gaal går ikke godt over ens, og van Gaal skal ha blitt ansatt uten at Cruyff ble informert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere