RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cruyff gjør comeback i dag

Foto: JAIME REINA/SCANPIX
Sist oppdatert:
En av tidenes beste spillere, Johan Cruyff, gjør i dag et sensasjonelt comeback. Anledningen er Dennis Bergkamps testimonialkamp.

59-åringen (!) er blant de store navnene innblandet når Arsenal-legenden Dennis Bergkamp får sin testimonialkamp etter å ha tjenestegjort for "the gunners" i 11 år. Cruyff herjet den nederlandske og spanske serien på 60- og 70-tallet for henholdsvis Ajax og Barcelona, og spilte også i USA før han la opp som spiller i 1984.

Kampen vil åpne Arsenals nye storstue, Emirates stadium, og spilles mellom Arsenal og Ajax - med dagens mannskap i 1. omgang, mens begge lag vil stille med noen av sine største stjerner gjennom tidene i 2. omgang.

Blant store navn som rapporteres klare for kampen er Ian Wright, Patrick Vieira og altså Johan Cruyff.

37-årige Bergkamp har spilt hele 79 landskamper for Nederland og er blitt stemt frem som verdens tredje beste spiller to ganger.

Hans eldre landsmann, Cryff, har riktig nok en imponerende merittliste, med blant annet 44 landskamper og VM-sølv og tre gullmedaljer fra serievinnercupen, men det faktum at han la opp for 22 år siden er grunn til å stille spørsmål ved nederlenderens kampform. At han for en tid tilbake ble operert grunnet sin nikotinavhengighet taler heller ikke til fordel for mannen som av mange ble regnet som verdens beste fotballspiller på 70-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere