RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cupeventyret endte med braktap

Foto: Michael Regan / Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Swansea skrev historie med kalasseier.

BRADFORD-SWANSEA 0-5:

League Two-laget Bradford har imponert en hel fotballverden ved å ta seg til Ligacupfinalen etter å blant annet ha slått Wigan, Arsenal og Aston Villa på veien.

I søndagens finale på Wembley møtte de nok et Premier League-lag, da Swansea sto på andre banehalvdel.

Det skulle bli en langt tøffere oppgave enn de foregående rundene, og Michael Laudrups mannskap kontrollerte kampen fra start til slutt og tok dermed sitt første trofé i klubbens historie.

Sluttsifrene 5-0 ga et helt riktig bilde av kampen. Michael Laudrup strålte da han skulle beskrive triumfen etter kampen.

- Å vinne noe med en mindre klubb er helt fantastisk. Som spiller spilte jeg i de store klubbene, men å finne noe med en liten klubb som Swansea er en helt spesiell følelse, sier treneren.

Rødt kort
Nathan Dyer åpnet scoringsballet etter bare 16 minutter, da han var først på en retur fra Matt Duke, som ikke klarte å holde Michus avslutning.

Michu fikk uansett sin finalescoring fem minutter før pause. Den spanske spissyndlingen avsluttet mellom bena på en Bradford-forsvarer og Duke var sjanseløs.

Like etter pause var Dyer på pletten igjen. Engelskmannen curlet lekkert inn sitt andre for dagen, og kampen så avgjort ut.

Ti minutter senere ble atpåtil Dyer felt av keeper Duke i det han skulle sette ballen i det åpne målet, med straffe og rødt kort til Duke som resultat.

Krangling
Den ville Nathan Dyer så gjerne ta selv, men fikk klar beskjed av Swansea faste straffeskytter, Jonathan De Guzman, om at det var uaktuelt.

Dyer ville imidlertid ikke gi seg, og sto for noen småpinlige scener, før han til slutt måtte gi opp.

Fra 11-metersmerket gjorde ikke De Guzman noe feil, og dermed var det hele 4-0, og tangering av den største ligacupfinaleseieren noensinne.

Ett minutt inn i overtiden ble også De Guzman tomålsscorer. Swansea vant til slutt med de historiske sifrene 5-0, og Bradfords cupeventyr endte med et brak.

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere