RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cupforbannelsen fortsetter

KNEPEN SEIER: Dnipro og Victor Giuliano (venstre) slo Etienne Capoues Tottenham 1-0 på torsdag.
KNEPEN SEIER: Dnipro og Victor Giuliano (venstre) slo Etienne Capoues Tottenham 1-0 på torsdag. Foto: Anatolii Stepanov (AFP)
Sist oppdatert:
Tottenham herjer i serien. Cupen er en annen historie.

DNIPRO - TOTTENHAM 1-0:

Det var lenge uvisst om europaligakampen mellom ukrainske Dnipro og Tottenham skulle spilles som planlagt, på grunn av opptøyene i Kiev som har ført til flere titalls døde de siste dagene.

Men kampen gikk som planlagt, noe hjemmefansen helt sikkert var mer enn glad for.

Tottenhams statistikk under manager Tim Sherwood tydet nemlig på at laget skulle få det tøft i Ukraina:

Mens Spurs har løftet seg betydelig under Sherwood i ligaen, med 23 poeng på ti kamper, har ikke laget vunnet en eneste cupkamp med Sherwood bak roret.

I stedet har det blitt hjemmetap 1-2 for West Ham i ligacupen og bortetap 0-2 for Arsenal i FA-cupen.

Og nå også tap i Europaligaen.

For mot Dnipro, og tidligere Tottenham-trener Juande Ramos, var det vertene som var best og vant fortjent 1-0 etter et sent straffemål av Yevhen Konoplyanka.

-Vi vet det blir 90 vanskelige minutter i London, men vi skal gjøre vårt beste, sier Dnipro-trener Ramos etter kampen, ifølge NTB.

Lot mange hvile
Ingen skal kunne beskylde manager Sherwood for å stille med et toppet mannskap mot ukrainerne.

Mens Sandro, Erik Lamela, Vlad Chiriches og Jermain Defoe var ute med skade, valgte Sherwood å la storscorer Emmanuel Adebayor, keeper Hugo Lloris, Kyle Walker, Mousa Dembélé og Younés Kaboul bli igjen i London for å hvile.

Og det var da også vertene som fikk den første store muligheten.

42-åring i form
Midtveis i første omgang fikk nemlig brasilianeren Matheus en kjempesjanse, da han alene mot keeper Brad Friedel fikk all tid i verden til å sette ballen i nettet. 

Men den snart 43 år gamle(!) Friedel, som altså fikk sjansen i stedet for Hugo Lloris mellom stengene, viste at de gamle fortsatt er eldst da han stoppet Matheus' avslutning med en god redning.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

ETT MINUTTS STILLHET: Lagene markerte sin sorg over de voldelige opptøyene i Ukrainas hovedstad Kiev med ett minutts stillhet før kampen.


To minutter senere forsøkte Matheus seg på nytt, denne gangen fra lengre distanse, men igjen var Friedel med på notene på det harde skuddet.

I det hele tatt var brasilianske Matheus mye i rampelyset denne kvelden. Etter en halvtime gikk han ned i en duell innenfor straffefeltet - alt for lett, ifølge kveldens spanske kampleder, som ga spissen en muntlig overhaling for forsøket på filming.

Alle sjansers mor
Etter hvilen var det Tottenhams tur til å produsere alle sjansers mor.

Paulinho ble spilt fri på høyrekanten, og slo ballen inn foran mål. Den gikk forbi hele Dnipro-forsvaret, og helt over til Roberto Soldado, som bare skulle trille den inn i åpent mål. Men spanjolen bommet fullstendig på mål, etter at ballen fikk en liten sprett som likevel ikke kan forklare hvordan det kan være mulig å ikke treffe målet.

Etter 64 minutter kom danske Christian Eriksen inn på banen, og innbytteren trengte bare noen sekunder på å sette ballen i mål. Men den spanske dommeren annullerte målet for offside, noe som viste seg å være en riktig avgjørelse.

Dermed så Dnipro sitt snitt til å takke og bukke for både sjansesløseri og en våken dommer.

Korrekt straffe
Drøyt ti minutter før slutt falt Matheus igjen inne i feltet, denne gangen i en duell med Jan Verthongen.

Nå trodde imidlertid dommeren på spissen, og pekte mot straffemerket - en avgjørelse som lot seg forsvare av tv-bildene.

Yevhen Konoplyanka var kald som en fisk fra elleve meter, og straffen gikk inn via stolperota.

I sluttminuttene presset Tottenham for en utligning, men det var vertene som var nærmest scoring da en heading etter corner gikk i stolpen på overtid.

Dermed har engelskmennene en jobb å gjøre - og en vond statistikk å vende - når returoppgjøret på White Hart Lane spilles om en uke.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere