Cuptrofeét glapp for Rushfeldt

Austria Wien ledet tre ganger, men klarte ikke å vinne den østerrikske cupfinalen i fotball. Graz AK ble dobbeltmester.

Kampen endte 3-3 etter ekstraomganger, og deretter scoret lagene på de ni første straffesparkene før Sean Dundee - som kom inn for Sigurd Rushfeldt i 1. omgang - bommet på Austrias femte straffe.

Thorstein Helstad var på banen ved kampslutt, men var ikke blant straffeskytterne.

Austria Wien knivet med GAK i både serie og cup, men ble uten pokaler denne sesongen. Rushfeldt måtte ut med skade etter en drøy halvtime søndag, mens Helstad kom inn som innbytter etter et kvarter og spilte resten av kampen.

Radoslaw Gilewicz ga Austria ledelsen med et hodestøt i det 28. minutt, men Mario Bazina utlignet for første gang på overtid i 1. omgang. Dundee nikket inn 2-1 for Austria i det 64. minutt, men storscoreren Roland Kollmann gjorde 2-2 fire minutter før slutt. Da spilte GAK med ti mann etter at Mario Tokic var utvist.

Gilewicz trodde han skulle bli matchvinner da han gjorde 3-2 for Austria ni minutter ut i første ekstraomgang, men i begynnelsen av annen ekstraomgang utlignet René Aufhauser enda en gang.

Dermed falt avgjørelsen på straffespark, og ni mann scoret før Dundee ble kveldens ulykkesfugl.

Graz AK, som i fjor høst ble slått ut av UEFA-cupen av Vålerenga, avsluttet sesongen med den første dobbelttriumfen i klubbens 102-årige historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.