*Nettavisen* Sport.

Da Gary Neville skjelte ut Cristiano Ronaldo

Foto: Andres Kudacki / AP

Nå hylles portugiseren av både sir Alex Ferguson og Gary Neville.

18.11.12 15:35

Cristiano Ronaldo må regnes som en legende i Manchester United-sammenheng, mener hans tidligere lagkamerat Gary Neville.

Neville forteller i sin spalte i Daily Mail at han ikke alltid har vært begeistret for Cristiano Ronaldo. Tvert imot - Neville hadde faktisk en gang en så lav oppfatning av Ronaldo at han tenkte for seg selv at det ikke var håp for den unge vingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos

- Jeg gir opp
«Vet du hva? Jeg gir rett og slett opp med ham», tenkte Neville for seg selv etter en kamp mot Charlton tidlig i Cristiano Ronaldos Manchester United-karriere.

Høyrebacken reagerte på at Cristiano Ronaldo aldri hjalp til i det defensive arbeidet, noe han hadde blitt vant til at vingen gjorde gjennom spillere som David Beckham og Ryan Giggs.

«Som en som hadde spilt med David Beckham og Ryan Giggs, verdensklassespillere som jobbet opp og ned og gjorde en arbeidsinnsats i den stygge delen av spillet, var det konstant frustrerende å spille med Cristiano Ronaldo», skriver Neville.

Ved ett tilfelle mistet også Neville besinnelsen, da Cristiano Ronaldo forsøkte seg med et hælspark og misset, i stedet for å bredside ballen i mål. Manchester United ledet allerede 3-0, men det brydde ikke ambisiøse Neville seg om.

- Hva i helvete er det du driver med? Det er ikke sånn vi gjør det her, raste Neville.

- Var best i verden
Sir Alex Ferguson mistet imidlertid ikke tålmodigheten, og etter hvert innså Gary Neville at også Cristiano Ronaldo hadde noe å lært bort på det taktiske området. Portugiseren var god til å trene effektivt og til å spare på kreftene når anledningene bød seg.

Og etter at Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney havnet i klammeri under fotball-VM i 2006, kom Ronaldo tilbake som en ny mann, forteller Neville i Daily Mail.

«Det som skjedde de to neste årene, var forbausende. Jeg kan ikke fatte at noen noensinne har sett en så ekstraordinær spiller i Premier League. Jeg vet at vi har hatt Thierry Henry, Eric Cantona og Gianfranco Zola, og Henry er kanskje den som har kommet nærmest, men i to år var dette en spiller fra en annen planet, den beste i hele verden».

Både i 2007 og 2008 ble Cristiano Ronaldo kåret til Premier Leagues beste spiller, både av de andre spillerne i ligaen, av fansen og av journalistene.

Manchester United vant også ligaen tre år på rad, fra 2007 til 2009. Så ble Cristiano Ronaldo solgt til Real Madrid, sommeren 2009.

- Ukjøpelig
I disse dager er det tilnærmet allmennoppfatning at Cristiano Ronaldo er verdens nest beste spiller, bak Barcelonas argentiner Lionel Messi. Ferguson innser dermed at det blir vanskelig å kjøpe Ronaldo tilbake fra Real Madrid.

Men lysten til å gjøre det er så absolutt til stede.

- Jeg har lyst til å gjøre det, men jeg tror ikke det vil skje. Du snakker nok om vanvittige summer nå. Hva ville overgangssummen blitt? Han er definitivt ukjøpelig, sier Ferguson ifølge Daily Mail.

Kommende uke returnerer Cristiano Ronaldo til Manchester for å spille kamp for første gang siden han ble solgt fra United. Denne gang er det imidlertid Manchester City han skal møte, i Champions League.

Real Madrid er nummer to i sin gruppe, ett poeng bak Borussia Dortmund, mens Manchester City ligger på sisteplass to runder før slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.