RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Eeg, Jon (SCANPIX)

Da Gud var norsk

Aldri har vel Norge hatt mer flaks enn da vi møtte Nederland i 1993. Gjenopplev Overmars' lekestue og stangskuddene her.

Forrige gang Egil Drillo Olsen ledet Norges A-landslag i fotball for menn, var noe av det første han gjorde å føre Norge til det første VM- eller EM-sluttspillet i landslagets historie.

Fotball-VM i USA i 1994 ble stort for Norge som fotballnasjon, selv om vi med sisteplass ble slått ut i "Dødens gruppe" med like mange poeng og måldifferanse som de øvrige lagene, Mexico, Irland og Italia.

Flaks
Langt mer flaks hadde Norge i bortekampen mot Nederland i VM-kvalifiseringen i 1993.

Uken før oppgjøret hadde landslaget storspilt og feid England av banen på Ullevaal med 2-0-seier.

Mot Nederland fikk vi derimot kjørt oss kraftig.

Overmars' lekestue
Stig Inge Bjørnebye fikk seg en fotballeksjon av Marc Overmars han verken før eller siden har fått, og et hardt pressende Nederland traff stolpene flere ganger - men ikke mål.

- Det var en rar fotballkamp. Nederland ledet vel 6-0 i målsjanser til pause, mens i andre omgang skapte de ingenting, sier Drillo til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gjenopplev høydepunktene fra kampen under:

Nederland klarte ikke å få ballen i mål på sine store sjanser, og Norge var knapt i nærheten. Gud var norsk, kampen endte 0-0 og Norge fikk med seg et viktig bortepoeng på veien til VM.

Sjekk siste fotballnytt her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere