*Nettavisen* Sport.

Dæhli: - Det er ikke Martin som skal ha fokus

BYTTET INN: Her kommer Martin Ødegaard inn mot Bulgaria. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Alle hyller likevel Norges 15-åring.

12.11.14 21:57

NORGE - BULGARIA 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge slo Bulgaria 2-1 i EM-kvalifiseringen mandag, men det var likevel 15 år gamle Martin Ødegaard som høstet mest applaus, da han kom inn i andre omgang.

Han ble byttet inn for Mats Møller Dæhli og ble med den yngste i EM-kvalifiseringen, noensinne. Ødegaard fikk sin landslagsdebut i en ligakamp mot De forente arabiske emirater tidligere i høst, men dette var hans første, skikkelige landskamp.

- Fantastisk
Etter kampen ville selvsagt alle snakke med 15-åringen, men Norges Fotballforbund har vært klare på at de vil skjerme unggutten fra pressen og kommentarene fra hovedpersonen var få.

- Dette var stort. Helt fantastisk, sier Ødegaard til pressen.

- Jeg fikk med meg at det ble lit jubel da jeg kom innpå. Det er veldig kult. Det var også viktig med tre poeng. Dette var veldig kult og morsomt, oppsummerer Strømsgodset-spilleren.

Tarik Elyounoussi og Håvard Nielsen scoret målene for Norge. Elyounoussi, som har vært i god form den siste tiden, har også latt seg imponere av unge Martin Ødegaard de siste dagene.

- Det var veldig gøy at han fikk slippe til. Det er morsomt for folk som kom på kamp i dag å få se ham i aksjon. Det er ikke mange 15-åringer som har den roen med ballen, sier han til Nettavisen.

- Moro
Ødegaard har siden gjennombruddet i vår framstått som svært voksen og ydmyk. Elyounoussi har dannet seg det samme bildet av unggutten i løpet av denne landslagssamlingen.

- Det virker som han kommer fra en bra familie og de passer på ham. Jeg har jo sett at onkelen tar godt vare på ham. Han er ydmyk og villig til å lære. Det er moro med sånne gutter, sier han.

- Jeg håper det er en spiller Norge vil få mye glede av i årene framover, legger han til.

- Ikke fokus
Mats Møller Dæhli, som selv bare er 19 år, er også imponert over romkompisen. Cardiff-spilleren ber likevel journalistene holde et litt saklig fokus på det hele.

- Han fikk et par involveringer og gjorde det helt greit. Prestasjonen hans er fantastisk, men det er ikke det som er fokus i dag. Det er laget og hvordan vi står sammen, sier Dæhli.

- Laget er fantastisk. Stefan Johansen skal ha så mye «kred» for det han gjør. Håvard (Nielsen) kommer inn og scorer, sier Dæhli.

Også Joshua King fikk si noen ord om 15 år gamle Ødegaard.

- Han viser at han holder nivået. Nærteknikken er fantastisk. Han kan bli så god han bare vil. Men det er viktig å holde føttene på jorden, når du er et så stort talent og det er så mye styr rundt deg, sier King.

- Godkjent pluss
Også landslagssjef Per-Mathias Høgmo synes unggutten leverte godkjent.

- Da Mats begynte ble sliten, var det på tide for Martin å komme inn, og han kom fint inn i kampen etter hvert. Han fikk beskjed om å gjøre det han pleier, komme inn i mellomrommet og falle ned i fireren defensivt. Da vi ledet 2-1, valgte jeg å få Jone (Samuelsen) inn på kant og dyttet Martin opp i en slags 10-errolle, sier Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg synes han gjorde en godkjent pluss-debut. Han var trygg med ballen, med god ballkontroll og overblikk, oppsummerer Høgmo.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.