*Nettavisen* Sport.

Dæhli fnyser av Solérs dystre spådom

UTVIKLER SEG: Det mener Mats Møller Dæhli.

UTVIKLER SEG: Det mener Mats Møller Dæhli. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Mente ungguttens karriere ville bli ødelagt.

03.09.14 07:20

LONDON (Nettavisen): Sist sesong tok Ole Gunnar Solskjær over som manager i Cardiff, men nordmannen klarte ikke å redde klubben fra nedrykk.

I et forsøk på å redde plassen i Premier League hadde nordmannen blant annet hentet landsmann Mats Møller Dæhli fra gamleklubben Molde.

Den norske unggutten rakk å gjøre seg bemerket allerede i løpet av sin første halve sesong i den engelske toppdivisjonen og da Cardiff rykket ned, ble han fort koblet med andre klubber på toppnivå. Han valgte imidlertid å bli.

I løpet av høstens første kamper i The Championship, en liga mange har stemplet som knallhard fysisk, har 19-åringen fortsatt å imponere.

Dyster spådom
Det var imidlertid ikke alle som var like begeistret for tanken på at Dæhli skulle spille i The Championship. Erik Solér fryktet for ungguttens karriere.

- Dæhlis karriere kan bli ødelagt hvis han blir med Cardiff ned i Championship, sa den tidligere agenten og klubbeieren i Viasat-studio tilbake imars.

Solér rådet unggutten til å finne seg en ny klubb - sporenstreks.

Den positive sesongåpningen med Cardiff tyder imidlertid på at Dæhli er i ferd med å ta nye steg som spiller. Han har utviklet seg en del fysisk, siden han kom til England, og jobber steinhardt for å ta nye steg på fotballbanen.

Det ekspertene har ment om ham, fnyser midtbanemannen av. Dæhli sier han trives som plommen i egget under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

- Det er klart, det er en tøff liga, men jeg får spille kamper. Så å si hver eneste kamp. Det er viktig når du er i ferd med å bryte gjennom, sier Dæhli til Nettavisen.

- Jeg har en manager som stoler på meg og jeg utvikler meg videre under hans ledelse. Akkurat nå er jeg veldig glad for det, sier unggutten videre.

- Mer tellende
En rekke eksperter har også hyllet Dæhli for det han har oppnådd på kort tid i Cardiff og det er liten tvil om at 19-åringen på et eller annet tidspunkt kommer til å havne i en større klubb. Det tenker han imidlertid lite på.

- Jeg hadde en god sesong i Premier League med Cardiff, med tanke på at det var min første smak på det nivået. Nå ønsker jeg å bli enda mer tellende. Jeg vil bidra mer flere målgivende og flere mål, sier landslagsspilleren.

- Jeg kan utvikle meg enda mer i Cardiff, mener han.

Da Dæhli, Solskjær og Magnus Wolff Eikrem kom inn i den walisiske klubben i januar i år, var det turbulent. Eier Vincent Tan var under massiv kritikk fra fansen og pressen, og mange ønsket tidligere manager Malky Mackay tilbake.

Nå føler Dæhli at ting har roet seg.

- Vi har fått inn nye spillere og bygget opp et nytt lag. Vi vil være kapable til å spille i Premier League om vi rykker opp. Det er det vi satser på, sier han.

Ny rolle
Onsdag spiller Dæhli trolig fra start i møtet med England på Wembley. 19-åringen har blitt brukt mye på kanten for Norge siden debuten i fjor.

I Cardiff har han imidlertid fått regjere i en mer fri rolle og nå bekrefter landslagssjef Per-Mathias Høgmo at han også får denne rollen for Norge.

- Onsdag får dere se han i en spennende og mer fri rolle. Den er ikke ulik den rollen han har nå, men han skal være mer sentral i banen, sier Høgmo.

Oppgjøret i London sparkes i gang 21.05 onsdag kveld.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.