RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix

Dalglish: - Føles ikke rettferdig

Sist oppdatert:
Luis Suárez reddet poeng for Liverpool, men Kenny Dalglish var mest oppgitt over dommeren.

LIVERPOOL - ASTON VILLA 1-1:

Liverpool har fått mye tyn for måten klubben har framstått på de siste månedene. Manager Kenny Dalglish har måttet tåle at den solide tilliten fra klubbens tilhengene har svekket seg.

Tap for nedrykkskandidatene Wigan og Queens Park Rangers ble fulgt opp med en ny svak forestilling mot Newcastle i forrige uke. 1-1 hjemme mot Villa var nok heller ikke det Dalglish hadde ønsket seg.

Skotten mente dommer Michale Oliver skulle skulle dømt straffespark til Liverpool ved to anledninger. Spesielt episoden der Wigans Eric Lichaj stoppet ballen med hånden var tung å svelge for manageren.

- Det meste går mot oss. Og slik var det i dag også, sa Dalglish etter oppgjøret med hentydning til avgjørelsen.

Frustrert Liverpool-manager
- Jeg har aldri hørt om en dommer som ikke dømmer straffe, og etterpå sier at spilleren bare var var uheldig. Hvilken mulighet gir det oss? Han dømte ikke straffe, men sa til Dirk Kuyt at gutten (Lichaj) var uheldig, uttalte Dalglish etter oppgjøret.

Liverpool-manageren understreket at han bare gjenga det som ble sagt om episoden i garderoben, og at han ikke hadde hørt uttalelsen fra dommeren selv.

- Men når du tenker på at vi ikke fikk straffe fordi motstanderen var uheldig føles det ikke rettferdig.

Benket Carroll
Dalglish valgte å starte oppgjøret mot Villa med blant andre Andy Caroll på innbytterbenken etter den tannløse forestillingen i nordøst. Kanskje forståelig, ettersom Carroll protesterte demonstrativt mot manageren da han ble tatt av banen på sin gamle hjemmebane.

Med Pepe Reina utestengt på grunn av rødt kort i den samme kampen var det også duket for en første Premier League-opptreden for reservekeeper Doni.

Allerede etter ti minutter spill var den brasilianske sisteskansen ute i trøbbel. I duell med Emile Heskey klarte ikke Doni å få unna et innlegg fra venstre. Barry Bannan mottok ballen og fant Chris Herd.

Australieren takket for pasningen med å sende inn 1-0 til Villa høyt i målet bak Doni. Fulltrefferen var også Herds første i Premier League.

Utrolig Kuyt-bom
Da hadde Dirk Kuyt og Liverpool allerede misbrukt en stor sjanse. Et innlegg fra Stewart Downing passerte alle i feltet og Kuyt fikk avsluttet fra skrå vinkel. Shay Given i gjestenes mål fikk imidlertid avverget med litt hjelp fra stolperota.

Samme Kuyt burde absolutt utlignet et par minutter før pausen da han fikk ballen fra Luis Suárez rett foran Villa-målet. Nederlenderen avsluttet likevel høyt over tverrliggeren.

Aluminiumen var igjen på Given og Aston Villas side da Suárez nikket et flott Steven Gerrard-innlegg i stolpen noen minutter etter sidebyttet.

Ballen var i ferd med å spinne over målstreken, men en god og reaksjonssterk Given fikk igjen avverget i siste liten.

Bytter ga mer trykk
Liverpool fortsatte å føre kampen, men utligningen satt langt inne for klubben som har hatt en mildt sagt svak vårsesong. Carroll kom inn for Downing midtveis i annen omgang og bidro til at rødtrøyene fikk lagt mer trykk på gjestene.

Først åtte minutter før full tid fikk Suárez endelig pirket ballen over streken. Innbytter Daniel Agger headet et innlegg fra Gerrard i tverrliggeren før Suárez tuppet ballen i nettaket.

Før kampen lå Liverpool faktisk lenger unna en plass i mesterligakvalifiseringen enn nedrykkssonen på tabellen. Etter en ny kamp uten seier forble situasjonen den samme for scouserne.

Aston Villa har også vist svært svak form de siste ukene, og fikk et viktig poeng som holder klubben på samme avstand ned til lagene i nedrykksstriden. Seks poeng skiller ned til Blackburn og Wigan under streken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere