Gå til sidens hovedinnhold

Dalglish nekter å beklage

Liverpools manager forsvarer Luis Suarez og nekter å be Patrice Evra om unnskyldning.

Like før tirsdagens storkamp mot Manchester City, som Liverpool tapte 0-3, annonserte merseysideklubben at den godtar fotballforbundets straff på åtte kampers utestengelse for Luis Suarez for rasistisk hets av Patrice Evra.

Den uruguayanske spissen mistet dermed City-kampen. Han mister også FA-cupkampen mot Oldham, ligacupkampene mot Manchester City og seriekampene mot Stoke, Bolton, Wolves og Tottenham.

Suarez blir spilleklar igjen til bortekampen mot Manchester United 11. februar.

Ingen beklagelse
Så langt har ingen i Liverpool beklaget overfor Manchester United-backen Patrice Evra. Rett før jul stilte hele Liverpool-laget i T-skjorter med navnet til Suarez og tallet 7, som er spissens draktnummer.

Etter tapet for City ble Liverpools manager spurt om hvorfor det ikke har kommet en beklagelse fra Liverpool rettet mot Evra, all den tid Liverpool faktisk godtar utestengelsen av Luis Suarez.

The Guardian har publisert en utskrift av hele seansen. Her er et utdrag:

Journalist: «Kenny, omverdenen er ganske sjokkert over at en spiller kan kalle noen «neger» og at det ikke kommer noen unnskyldning eller anger fra din klubb overfor spilleren som føler seg støtt av dette.»

Dalglish: «Jeg ville trodd at du, dersom du uttalte ordet korrekt, forsto dette bedre. Jeg tror det var spansk han snakket og du snakket ikke spansk der.»

Journalist: «OK, hvis en spiller kaller noen «negrito», så fortjener vel spilleren som blir utsatt for det en beklagelse?»

- Kona bruker det
Dalglish: «Spør en språkekspert, hvilket jeg definitivt ikke er. Han vil fortelle deg at i den delen av Uruguay hvor han (Luis Suarez) er fra, er dette helt akseptabelt. Hans kone kaller ham dette og jeg tror ikke han blir fornærmet av henne. Vi har kommet med en uttalelse og jeg tror det er enkelt for alle å lese den. Luis har kommet med en strålende uttalelse og vi vil støtte ham.»

Journalist: «Dommen fra FA sier at det var «helt enkelt utrolig» å antyde at dette ikke ble brukt på en fornærmende måte når de åpenbart kranglet og stemningen ikke var vennskapelig.»

Dalglish: «Det er mye vi gjerne vil si og mye vi kunne ha sagt, men vi vil bare havne i trøbbel. Vi forsøker ikke å være unnvikende. Vel, vi er unnvikende, men det er fordi vi ikke ønsker å havne i trøbbel. Men vi vet hva som har foregått. Vi vet hva som ikke står i rapporten og dette er viktig for oss. Så før jeg får oss i trøbbel, tror jeg dette får være nok.»

Journalist: «Hvorfor ta utestengelsen nå og ikke spille de tre neste kampene, inkludert semifinalen mot Manchester City i ligacupen?»

Dalglish: «Han kunne ha spilt et par uker til, men han må sone åtte kamper på et eller annet tidspunkt og dette er like bra som noe annet, er det ikke? Det var bedre å bli ferdig med situasjonen.»

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot