RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: GETTY IMAGES

Dalglish tar Evertons side

Sist oppdatert:
Everton får støtte fra veldig uventet hold i spørsmålet om hvem som skal få den fjerde plassen i Champions League dersom Liverpool vinner turneringen i år.

Kenny Dalglish, som den avdøde Liverpool-manageren Bob Paisley en gang omtalte som Liverpools beste spiller gjennom alle tider, mener faktisk at Everton bør få Englands fjerde plass i Champions League selv om Liverpool skulle vinne turneringen i år.

- Hvis reglene sier at maksimalt fire klubber fra England kan kvalifisere seg, og Liverpool ikke blir blant de fire beste, burde de ikke få spille i Champions League neste år - selv om de vinner turneringen i år, sier Kenny Dalglish til Daily Post.

Det engelske fotballforbundet (FA) diskuterte temaet torsdag, men vil ikke ta en avgjørelse før Liverpool eventuelt har slått Chelsea i tirsdagens semifinale. UEFA har tidligere sagt nei til Englands ønske om å la fem klubber få spille dersom en engelsk klubb vinner turneringen i år.

Blant de 12 i styret til FA, er det ifølge Daily Post flertall for at det laget som ender på fjerdeplass - høyst sannsynlig Everton - får plassen.

- Hvis situasjonen oppstår, er jeg sikker på at styret vil bestemme seg for at de fire øverste lagene i ligaen får plass i Champions League. Det var denne regelen som var utgangspunktet da vi startet sesongen. Vi kan ikke endre det nå, mener en nøytral klubbformann som sitter i styret til FA.

- Jeg kan ikke se for meg at styret gir plassen til Liverpool, selv om de skulle vinne, for de har ikke kvalifisert seg gjennom ligaen. Til og med VM-vinnerne må kvalifisere seg for neste turnering nå, konstaterer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere