*Nettavisen* Sport.

Damene kan få mindre baller

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Norges Fotballforbund vurderer endringer innen damefotballen.

06.08.10 09:39

De nordiske fotballforbundene møttes nylig til i Danmark, hvor ett av temaene var størrelsen på fotballene som benyttes innen damefotballen. For en god del år siden gikk damene over fra firer- til femmerball, og spilte dermed med like store lærkuler som sine mannlige kolleger.

Lettere dameballer?
Den tiden kan nå gå mot slutten.

- Det stemmer at vi nå ser på tiltak som kan slå positivt ut for damefotballen.

- Vi skal blant annet se på om det kan være fornuftig å redusere størrelsen på fotballen, for eksempel ved at vi går over til en lettere ball, sier Paul Glomsaker til Nettavisen.

Fotballforbundets generalsekretær er imidlertid raskt ute med å understreke at dette ikke gjelder på damenes seniornivå.

- Det var først og fremst på aldersbestemt nivå vi diskuterte dette, som for 17- og 19-åringene.

Foreløpig er ikke klubbene blitt kontaktet for å få synspunkter på det nye forslaget, men NFF understreker de vil ha en grundig behandling før konklusjoner trekkes.

- Min holdning er at dette skal være et initiativ fra klubbhold, sier fotballpresident Yngve Hallén til Nettavisen.

- Vi skal ha en større diskusjon på dette neste år, dette må vi diskutere med kvinneklubbene og de som har ansvar for damefotballen. Vi må også bruke fagfolk på ulike områder, og for eksempel se på de medisinske konsekvensene, Glomsaker.

Vil jevne ut kjønnsforskjellene
Han er likevel meget åpen for at det kan bli endringer nedover de aldersbestemte rekkene.

- Vi må finne ut om dette kan være en måte å nærme seg forskjellene mellom kvinner og menn på. Husk at man for eksempel har forskjellige baller i dame- og herrehåndball, mens det også er mange forskjeller i dame- og herrefriidrett, minner generalsekretæren om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag