Gå til sidens hovedinnhold

Dametrener sparket etter tillitsbrudd

Mistet jobben etter «en episode på La Manga».

Fløya sendte onsdag kveld ut pressemelding om at Odd Karl Stangnes er ferdig som hovedtrener for klubbens 1.divisjonslag på kvinnesiden. Det skjedde etter et ekstraordinært styremøte onsdag kveld, skriver Nordlys.

«På grunn av mislighold av klubbens retningslinjer etter en episode på treningsleir på La Manga, har styret i IF Fløya og treneren for damelaget blitt enige om at arbeidsforholdet avsluttes», skriver klubben i en pressemelding.

Styreleder Johnny Fløyli vil ikke kommentere detaljer rundt hvorfor Stangnes er fjernet fra trenerjobben.

- Det går på personvern. Styret vil ikke gå ut med detaljer rundt dette. Men vi har en del klare retningslinjer i klubben, og de er brutt i denne saken, sier Fløyli.

- Et kort kyss
Ifølge iTromsø skal episoden ha skjedd mellom Stangnes og en spiller i klubben i forbindelse med en taxitur etter en felles middag på slutten av treningsoppholdet i La Manga, der det ble nytt alkohol.

- Det var en tur med maxitaxien på tre minutter. Da kom hun og satt seg inntil meg. Av en eller annen grunn ble det et kyss i et brøkdels sekund. Ikke noe mer enn det. Alle jentene som var med kan bekrefte dette, sier Stangnes til iTromsø.

Johnny Fløyli sier klubben har snakket med hele spillergruppa om saken. Han vil ikke kommentere om spillerne ville ha Stangnes fjernet etter episoden, men styret har tatt synspunktene med i betraktningen.

- Både ja og nei. Vi har vurdert hele saken fra vårt ståsted, og gjort våre vurderinger, sier Fløya-lederen.

Toppserieklubben Stabæk valgte å beholde sin trener Øyvind Eide, etter at det ble kjent at han hadde kommet med uønskede seksuelle tilnærmelser til Leni Larsen Kaurin.

Johnny Fløyli er tydelig på at klubben ikke kunne fortsette sitt ansettelsesforhold til Stangnes etter episoden i Spania.

- Dette har vi klare retningslinjer på, sier Fløyli.

Frykter ikke etterspill
Odd-Karl Stangnes ble ansatt som trener i Fløya foran denne sesongen. Han har tidligere trent herrelagene til Bossekop UL og Hammerfest FK.

Johnny Fløyli sier Stangnes er informert om avgjørelsen, og at han var enig i å avslutte arbeidsforholdet. Han er ikke redd for rettslig konflikt som følge av at arbeidsforholdet er avsluttet.

- Odd Karl er enig. Jeg kan ikke tenke meg at det blir noe etterspill, sier Johnny Fløyli.

Fløya serieåpner borte mot Lyn 21.april. Nå må klubben ut på trenerjakt.

- Vi gjør en del ting for å få det til å fungere på kort sikt i løpet av påsken, så håper vi å løse det på sikt, sier Johnny Fløyli.

Tidligere trener Elisabeth Wahlin skal lede laget i de nærmeste dagene, og i fredagens treningskamp mot TUIL. Men hun blir ikke permanent erstatter.

- Jeg skal hjelpe Fløya, når de har havnet i den situasjonen de har. Men jeg er ikke aktuell for å ta over, sier Wahlin.

LES FLERE NYHETER FRA NORDLYS

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus