«Dani» herjer med motspillerne - så gjør «han» noe som får alle til å måpe

Spansk TV-show ville knuse mytene om kvinnefotball.

07.11.15 17:05

Kvinnelige fotballspillere må stort sett ta til takke med restene av oppmerksomheten etter at mannfolkene har fått sitt.

At også damer kan spille fotball, er det derimot ingen tvil om, og for å «bevise» dette arrangerte det spanske TV-showet El Hormiguero et eksperiment hvor den kvinnelige fotballspilleren Brenda Perez kledde seg ut som en mann.

Se innslaget i videovinduet øverst i saken!

Under aliaset «Dani» kjører den tidligere Valencia- og Espanyol-spilleren karusell med sine mannlige motspillere, men det største sjokket har ennå ikke kommet, skriver Daily Mail.

Etter å ha banket inn et par scoringer allerede, tropper «Dani» opp for å ta frispark. Før skuddet sendes i vei avslører imidlertid banens minstemann sitt sanne jeg når ansiktsmaske og parykk tas av.

Motspillerne blir bare stående og måpe og flire.

... Og selvfølgelig sender Brenda frisparket rett i mål.

Jordi Molto i El Hormiguero-redaksjonen er klar på at de satte fokus på et viktig tema i reportasjen.

- Noen mennesker sier at kvinner ikke har de samme fysiske forutsetningene som menn, men dette viser at teknikken kan være minst like god og at menn og kvinner kan utføre det samme spetakkelet med ballen i beina.

Brenda Perez sier at hun var spent på rekasjonene, men er klar på at eksperimentet var noe helt spesielt.

- Det var en uforglemmelig opplevelse. Et par av spillerne på det andre laget så rart på meg og jeg hørte en av dem si «Skjegget hans faller av, hva er galt med ham?». Bortsett fra det gikk det veldig bra.

Og TV-showet lyktes utvilsomt med å sette mer fokus på saken. I skrivende stund har videoen blitt sett nærmere åtte millioner ganger gjennom deres Facebook-side.

Få med deg siste utgave av Tippemagasinet her!

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=326mk6lGADSPjeZrN8itmHv4QHXK9wVBliUz96CVmE-i6QditACXzs_8P3CLCzM-JRnSbhjXwFgrFJVN4kgXJODKwOJ30PHb&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.