RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark gjør forsøk med fire dommere

Stine Bredal Oftedal (t.v) og Camilla Herrem (t.h) i duell med en dansk spiller.
Stine Bredal Oftedal (t.v) og Camilla Herrem (t.h) i duell med en dansk spiller. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
- Håpet er at det skal utvikle håndballen.

Det danske håndballforbundet har bestemt seg for at fire dommere skal dømme supercupfinalene til høsten.

Bjarne Munk Jensen, som er ansvarlig i dommerutvalget, sier at de tester dommerdoblingen etter ønske fra det internasjonale håndballforbundet (IHF).

- Håpet er at det skal være med på å utvikle håndballen til å bli enda mer severdig for tilskuere og TV-seere, sier Jensen i en pressemelding.

- Det har skjedd en stor fysisk utvikling i håndball. Noen mener det har blitt for tøft, og det kan være en utfordring for to dommer å se alt som skjer. Noen utnytter dette til å gå for tøft til verks. Med fire dommere håper man å få vekk unotene, og at spillet derfor kan bli mer flytende og severdig, legger han til.

Dermed blir det dobbelt opp med dommere i de to supercupfinalene som spilles 20. august. For herrene møtes Skjern og Kolding, mens FCM Håndball og Team Esbjerg møtes i damefinalen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere