Dansk avis: - Dette er Sørloth-klausulene

KAN BLI EN DYR MANN: Alexander Sørloth.

KAN BLI EN DYR MANN: Alexander Sørloth. Foto: Dan Weir/ppauk/rex/shutterstock (Shutterstock / NTB scanpix)

Hevder nordmannen potensielt kan koste Crystal Palace rundt 175 millioner kroner.

05.02.18 17:07

På overgangsvinduets siste dag ble den norske spissen Alexander Sørloth Crystal Palace-spiller for det som ble meldt å være en rekordsum.

Ifølge danske Ekstrabladet hadde FC Midtjylland presset prisen opp til 135 millioner danske kroner - nærmere 180 millioner norske kroner.

Adresseavisen hevder på sin side at totalrammen for Sørloth-overgangen var på nærmere 140 millioner kroner. Det ville i så fall gjort den norske landslagsspissen til tidenes nest dyreste norsk spiller.

Mandag gir imidlertid danske Ekstra Bladet oss et nærmere innblikk i overgangssummen for 22-åringen. Avisen hevder at Midtjylland i første omgang har fått utbetalt rundt 97 millioner norske kroner for Sørloth.

Det er omtrent det samme som Cardiff betalte for Andreas Cornelius i 2013 og Midtjylland fikk for Emre Mor da han gikk til Borussia Dortmund.

Det er imidlertid en rekke klausuler som kan gjøre Sørloth-overgangen langt mer lukrativ for den danske toppklubben. Ekstra Bladet hevder videre at dette er de ulike klausulene i avtalen mellom klubbene.

* Hvis Crystal Palace redder plassen i Premier League denne sesongen vil FC Midtjylland få utbetalt rundt 29 millioner kroner ekstra.

* Nye 29 millioner kroner vil bli utbetalt om londonklubben også neste sesong overlever i den engelske toppdivisjonen.

* Hvis Sørloth spiller 25 kamper for Crystal Palace vil dette utløse en utbetaling på rundt 9,5 millioner norske kroner.

* I det nordmannen når 50 kamper for londonklubben vil en ny utbetaling på 9,5 millioner norske kroner bli utbetalt til FC Midtjylland.

Hvis alle disse klausulene blir oppfylt vil den danske klubben innkassere rundt 77 millioner norske kroner ekstra på salget av nordmannen.

Da vil overgangssummen totalt nærme seg 175 millioner kroner.

Sørloth satt på benken i møtet med Newcastle søndag ettermiddag, men 22-åringen kom aldri på banen i kampen som endte 1-1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.