RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk fotball vurderer sluttspill

Den danske fotballen vurderer å innføre sluttspill i Superligaen på anbefaling fra konsulentfirmaet Hypercube.
Den danske fotballen vurderer å innføre sluttspill i Superligaen på anbefaling fra konsulentfirmaet Hypercube. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)
Den danske fotballen vurderer å innføre sluttspill i Superligaen på anbefaling fra konsulentfirmaet Hypercube.

Det samme selskapet la fram et lignende forslag for Norges Fotballforbund (NFF), men de norske klubbene stilte seg skeptiske til å endre systemet. I Danmark er klubbene positive.

– Det er to seriøse modeller på bordet, og alt tyder på at den nye turneringen kommer til å foregå i flere faser, sa Hypercubes direktør, Pieter Niewenhuis.

Ligaen kan også øke antall lag fra 12 til 14. Hvis klubbene går videre med 12 lag, skal de seks beste klubbene møtes to eller tre ganger i et sluttspill. Da vil antall kamper enten gå fra 33 til 32 eller 37. Med 14 lag i den danske toppdivisjonen, vil de beste lagene møtes to ganger, og det totalt antall oppgjør øke til 36 eller 37.

– Sluttspillet betyr at avgjørelsen blir utsatt til siste øyeblikk. Det gjør det mulig for alle lag å drømme om å vinne tittelen og oppnå en plass i Europa eller unngå nedrykk, sa Niewenhuis.

Modellen er allerede innført i Belgia og har foreløpig vært en suksess. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere