Dansk klubb flørter med Solskjær

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

- Han er blant de beste trenerne i Skandinavia, sier sportsdirektør.

19.09.12 20:39

Ole Gunnar Solskjær har så langt hatt stor suksess som manager i Molde, og suksessen har gjort nordmannen til en attraktiv mann på markedet.

De fleste husker sikkert Aston Villa-flørten fra i vår, som ble en stor sak i landets aviser. Nå skal en ny, utenlandsk klubb ha fått øynene opp for Solskjær.

- En av de beste
Ifølge danske sporten.dk skal storklubben FC København ha blinket ut nordmannen som en mulig hovedtrener i framtiden. Tidligere har Ståle Solbakken ledet klubben.

- For oss er det slik at de beste trenerne i Skandinavia er et tema for oss. Vi kan ikke avvise at han på et tidspunkt kan bli aktuell i FCK, sier sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Som en del av trenerutdannelsen var Solskjær på besøk hos nettopp Solbakken under hans tid i den danske klubben. Dette gjør ham ekstra knyttet til FCK.

- Vi har åpnet alle dørene for Ole Gunnar Solskjær, og han er en del av vårt nettverk, sier Carsten V. Jensen til sporten.dk.

Møtes i Europa
Akkurat nå er det imidlertid belgiske Ariel Jacobs som leder den danske storklubben, og enn så lenge er de ingen ting som tyder på at han vil forlate klubben med det første.

Kravene er likevel svært store i FCK-leieren, og skulle det butte imot, så kan behovet for en ny hovedtrener fort dukke opp. Da vil Solskjær trolig stå høyt på ønskelisten.

Solskjær kjemper akkurat nå om sitt andre strake seriegull med Molde i Tippeligaen. De blå fra Romsdal og Strømsgodset ligger likt etter 22 kamper.

Torsdag skal også Solskjær lede klubben i Europa League mot nettopp FC København. Tyske Stuttgart og rumenske Steaua Bucuresti er de øvrige lagene i gruppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.