RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk supertalent stresser ikke Drillo

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg har sett ham, sier landslagssjefen.

FARO (Nettavisen): De aller fleste som følger litt ekstra med i europeisk toppfotball har nok fått med seg at danskene har en svært lovende midtbanemann i Ajax-spilleren Christian Eriksen.

Den vanlige mann i gaten derimot fikk kanskje først opp øynene for den talentfulle 18-åringen (fyller 19 mandag) etter at han leverte strålende innsats mot England i en privatkamp onsdag kveld.

Midtbanemannen hadde en fot med i det meste som skjedde offensivt for Danmark, og var også svært sentral da Liverpool-stopper Daniel Agger sendte vertene i føringen tidlig i første omgang.

Det at Eriksen er i ferd med å få sitt store gjennombrudd på det danske landslaget er imidlertid dårlig nytt for Norge. Våre beste menn møter som kjent nabolandet til EM-kvalifiseringsdyst på Ullevaal 26. mars.

Les saken: Se opp for denne 18-åringen, Drillo

- Har sett ham
Landslagssjef Egil Drillo Olsen lar seg likevel ikke stresse av kometen.

- Er det noen av danskene du har sett ut som en ekstra trussel?

- Jeg har hørt rykter om at Eriksen var god. Det må vi jo finne ut av, og se om det er noe spesielt vi må gjøre for å stoppe ham, om han spiller mot oss, sier den rutinerte treneren til Nettavisen torsdag.

- Hva vet du om Eriksen?

- Jeg har sett ham, svarer en lite snakkesalig Olsen.

- Kjempetalent
Kjetil Wæhler har etter hvert fått lang fartstid i dansk fotball og kjenner godt til Eriksens kvaliteter. Danmarks-proffen er redd det norske forsvaret kan få en håndfull med å håndtere unggutten.

- Han er et kjempetalent. En kjapp midtbanespiller som er flink til å dra av folk. Jeg tror vi må passe ekstra godt på ham, for han har et fantastisk driv. Han har god teknikk og har vært veldig positiv.

- Men han er også ung, og har vært litt ut og inn av laget, sier stopperkjempen.

Christian Grindheim, som til daglig spiller med Eriksen i den nederlandske Æresdivisjonen, fortalte overfor Dagbladet tidligere denne uken at han aldri har hatt noe trøbbel med å håndtere dansken.

Les saken: - Det dårligste laget vi har møtt

- Blir mye reising
Etter onsdagens forsmedelige 1-0-tap for Polen var de fleste pressefolkene interessert i å vite hva Drillo tenker fram mot den viktige EM-kvalifiseringskampen. Hovedpersonen var imidlertid ordknapp.

Han innrømmer at han fram til nå har tenkt fint lite på det oppgjøret.

- Det er først nå de kommende ukene vi skal sette oss ned å se hva vi kan gjøre helt konkret. Først blir det en grundig analyse av Polen-kampen der vi går igjennom hver eneste involvering, sier han.

- Så må vi sette opp en plan og finne ut hva vi må være obs på. Vi må også se våre egne spillere i aksjon og snakke med dem. Så det blir nok litt reising framover, sier den norske treneren.

Les saken: - Spillerne uenige med Drillo

- Hjelp av Ståle
Som alltid planlegger også landslagssjefen å tilbringe noen timer foran TV-skjermen.

- Jeg har ikke sett så mye av Danmark enda. Jeg har sett Island-kampen, men ikke Portugal- eller Kypros-kampen. Jeg pleier å se en 3-4 kamper i forberedelsene. Det holder, sier Drillo.

Den norske landslagsledelsen hadde sin spion på plass da danskene møtte England onsdag, og informasjonen som ble innhentet da vil også bli en del av de norske kampforberedelsene.

- Bjørn Hansen var der nede, men jeg har ikke fått hans rapport enda. Vi vil også bruke Ståle Solbakken i denne prosessen. Det eneste jeg har fått høre fra kampen var at Danmark var best i første og at England var best i andre, forteller Olsen, som selv ikke har sett noe fra kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere