*Nettavisen* Sport.

Danskene nekter å kommentere Hareide-rykter

DANMARK: Åge Hareide er favoritt til å bli ny landslagssjef i Danmark. Foto: Sergei Supinsky (Afp)

Det danske fotballforbundet (DBU) vil ikke gå ut med navn på hvem som er aktuelle for å ta over for Morten Olsen som dansk landslagssjef.

Åge Hareide har vært linket til den danske trenerjobben helt siden Morten Olsen meldte sin avgang tirsdag etter at laget ikke klarte å kvalifisere seg til neste års europamesterskap. Claus Bretton-Meyer, direktør i Danmarks Fotballforbund, vil imidlertid ikke gå ut med navn på aktuelle kandidater.

– Jeg kommer ikke til å kommentere konkrete navn, men jeg kan forstå at det gjettes, forteller han ifølge Ritzau.

Fotballekspert Øyvind Alsaker uttalte til NTB onsdag at det ville vært positivt for norsk fotball om Hareide ble ansatt som dansk landslagssjef og at 62-åringen har skapt seg et navn etter gode resultater i blant annet Malmö FF.

Bretton-Meyer forteller at fotballforbundet har stilt en rekke krav som den kommende landslagssjefen må innfri for å være aktuell for jobben.

– Vi skal ha en trener med internasjonal trenererfaring, da vi kan se at vi blir utfordret når vi spiller mot de beste nasjonene, sier han og fortsetter.

– Han skal også kunne vise til resultater, og det er svært avgjørende at den nye landslagstreneren har forståelse for den danske spillestilen. Den skal han utvikle og bygge videre på, forteller Bretton-Meyer og legger til at de håper å ha en avtale klar innen nyttår. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag