RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DATATILSYNET godkjente Rosenborgs søknad, med unntak av ett punkt.
DATATILSYNET godkjente Rosenborgs søknad, med unntak av ett punkt. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Datatilsynet godkjente Rosenborgs spillerdatabase

Fikk bare avslag på ett punkt.

Rosenborgs søknad om konsesjon til å behandle opplysninger om aktuelle nye spillere i en såkalt «scout-database» ble innvilget av datatilsynet.

Likevel ble det delvis avslag på ett punkt. RBK fikk ikke innvilget sin søknad om unntak fra innsynsretten. Det betyr at klubben ikke aktivt må gi beskjed til spillerne som registreres i databasen, men spillerne kan ikke nektes innsyn om de ønsker det.

- Hvis det at Rosenborg er interessert i en spiller blir offentlig, kan også prisen spillerens klubb forlanger øke. Dette kan ødelegge for Rosenborgs forhandlingsposisjon. Datatilsynet har derfor akseptert at det kan gjøres et unntak fra plikten til å informere de som blir registrert i registeret, skriver Datatilsynet.

Konsesjonen kommer med en firepunktsliste med forutsetninger. Der står det blant annet at innsamling av skadehistorikk som ikke er allment kjent kun kan finne sted om utøveren har samtykket til det.

Datatilsynet krever også at opplysningene slettes når Rosenborg ikke lenger anser opplysningene som nødvendig og senest når den aktuelle spilleren ikke lenger er registrert som aktiv utøver.

Klubben må også informere om at databasen eksisterer på sin hjemmeside eller tilsvarende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere