*Nettavisen* Sport.

David Alaba ydmyket Arsenal med drømmetreff

Arsenal nærmer seg Champions League-exit.

04.11.15 23:36

BAYERN MÜNCHEN - ARSENAL 5-1:

Bayern München sto med elleve strake seiere i alle turneringer denne høsten, før Arsenal ble for sterke i Champions League-kampen på Emirates Stadium for to uker siden - med 2-0-seieren over det tyske stjernegalleriet.

Siden den gang har Bayern München vunnet to og spilt én uavgjort i hjemlig cup og liga, og tyskerne var garantert lystne på revansje for sesongens hittil eneste tap.

Onsdag sto nemlig Arsenal igjen på motsatt banehalvdel, denne gangen på mektige Allianz Arena i München, og britene fikk et brutalt møte med det tyske maskineriet.

(Se sammendraget av kampen i videoen øverst i artikkelen.)

Venstreslegge

Vertene ga seg ikke før det sto 5-1 i målprotokollen, og det aller største høydepunktet var kanskje David Alabas 3-0-scoring.

Venstrebacken kranglet med seg ballen, ladet venstrefoten på 22 meters hold, og sendte kula helt opp i nærmeste kryss - utagbart for Arsenal-keeper Petr Cech.

- De sier han er forsvarsspiller. Denne gutten er alt, var hyllesten fra Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet i pausen av kampen.

- Skal kjempe til det siste

5-1-tapet betyr at Arsenal nå er faretruende nær en Champions League-exit allerede etter gruppespillet.

Laget har seks poeng opp til både Bayern München og Olympiakos med to kamper igjen å spille, og møter nettopp Olympiakos borte i siste kamp i gruppespillet.

- Vi har fortsatt en sjanse til å kvalifisere oss. Vi skal kjempe til siste minutt, lover keeper Petr Cech overfor Viasat etter kampen, der han måtte plukke fem baller ut av eget nett.

- Det laget som vant fortjente å vinne kampen, og noen ganger må du akseptere at motstanderen er bedre enn deg. Vi hadde en mye bedre kveld på Emirates da vi klarte å slå dem. I dag var ikke vår dag, det var deres. De spilte godt, og fortjente å vinne, sier tsjekkeren.

(Se intervjuet med Cech i videoen under.)

Omdiskutert avblåsning

For det var ikke bare David Alaba som skinte av Bayern-stjernene denne kvelden.

Robert Lewandowski står med 13 mål på 10 kamper i hjemlig serie, og vil ikke være noe dårligere i Europas gjeveste klubbturnering.

Ti minutter var spilt da den polske spissen lurte hele Arsenals forsvarsrekke, som var på vei ut fra feltet. Lewandowski på sin side var på vei inn, lurte offsidefella, og stusset innlegget fra Thiago lekkert inn i lengste hjørne.

Mesut Özil trodde han hadde utlignet for Arsenal bare to minutter senere, men tyskeren ble avblåst for hands på avslutningen etter innlegg fra Nacho Monreal - og ble i stedet belønnet med gult kort av dommer Gianluca Rocchi, til fortvilelse fra hele Arsenal-leiren.

- Helt korrekt, var imidlertid dommen fra Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet.

- Må våkne opp

Og vondt ble til verre for gjestene.

Snaue halvtimen ut i kampen doblet Thomas Müller ledelsen for Bayern med et litt heldig treff, og så satte David Alaba inn 3-0 med sitt stjernetreff.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBLET FOR TIDLIG: Mesut Özil tror han har utlignet for Arsenal - men tar feil. Foto: John Sibley (Reuters)

- Arsenal er nødt til å slutte å være zombier. De må våkne opp, sa Fjørtoft i Viasat i pausen, men det så ikke ut til at Arsenal-spillerne hørte på den tidligere England- og Tyskland-proffen.

Etter 54 minutter entret nemlig Arjen Robben banen for vertene, og det tok ham mindre enn minuttet å legge på til 4-0 etter innlegg av David Alaba.

Det var dårlig nytt for Arsenal.

Arsenal på vei ut

Seieren mot Bayern München i forrige runde var nemlig lagets eneste hittil i Champions League, og med tap for både Olympiakos og Dinamo Zagreb i de innledende kampene ser det nå stygt ut med tanke på avansement til åttedelsfinalen.

Kanskje var det dét som inspirerte Olivier Giroud til å dra frem en skikkelig lekkerbisken, da han reduserte til 1-4 omtrent midtveis ut i andre omgang.

Alexis Sanchez slo et innlegg mot franskmannen, som dempet ballen på brystet og sendte kula forbi Manuel Neuer.

Til lite mer nytte enn som et trøstemål, for Bayern München hadde full kontroll på denne kampen, og på overtid satte Thomas Müller inn sitt andre for dagen og punkterte kampen fullstendig.

Arsenal møter Dinamo Zagreb hjemme i neste kamp, før gruppespillet avsluttes mot Olympiakos borte 9. desember. 2-1-seieren til Olympiakos over Dinamo Zagreb onsdag kveld betyr at Arsenal har seks poeng opp til grekerne før de to siste kampene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.